Attiya Gamri

Heeft Overijssel lef?

De provincie Overijssel heeft zich op zaterdag 19 september van haar mooiste kant laten zien aan de burgers van Overijssel. In de hele provincie zijn talloze activiteiten georganiseerd die ontzettend veel mensen hebben getrokken. Het Openbaar Vervoer naar deze activiteiten was gratis – de PvdA heeft dit voor elkaar gekregen omdat we vinden dat ook mensen met een kleine portomonnee mee mogen doen met grote evenementen in onze provincie.

Zelf was ik in Denekamp op het Landgoed Singraven, de poorten van het Landgoed stonden wijd open voor iedereen. Ik heb daar de hele dag gesprekken gevoerd met burgers en één van de gesprekken heeft mij erg aan het denken gezet.

Namelijk… waarom gaan wij niet van Twente een duurzame regio maken op alle vlakken en deze bekostigen met de Essent gelden? En dan denk ik niet aan windmolens – die moeten wij nou net niet in Twente neerzetten – maar aan alle andere vormen van duurzaamheid: zonenergie op alle woningen; experimenten met andere vormen van duurzame energie; beter openbaar vervoer met trams tussen Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal… zo kan nog duizend ideeen bedenken. Blijft een duurzaam fantasie of kunnen wij dit met elkaar waar maken? Hebben wij in de Overijsselse Staten LEF ??

bron : http://www.pvdaoverijssel.nl/dag-van-overijssel/

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com