Attiya Gamri

Standpunt PvdA Oldenzaal mbt Luchthaven Twente

Beste partijgenoten,

De afgelopen periode is ons gebleken, dat het standpunt van de gemeente Oldenzaal inzake de gebiedsontwikkeling voormalige Luchthaven Twente en de MilieuEffectRapportage inzake de doorstart burgerluchthaven niet voor een ieder even duidelijk is.

Wij als fractie, daarin gesteund door ons bestuur en de ledenvergadering hechten eraan u, nu kort voor de besluitvorming nog eens expliciet ons standpunt, dat tevens het standpunt is van een zeer grote meerderheid van de Oldenzaalse gemeenteraad (21 van de 23 zetels) en het Oldenzaals college, mede te delen.

Op basis van de huidige plannen voor een burgervliegveld, zoals verwoord in de rapportages van VTM spreken wij een zeer duidelijk Neen uit. Hierover kan en mag geen misverstand bestaan.

Deze plannen zijn dermate grootschalig, dat de lasten voor de Oldenzaalse gemeenschap niet langer op wegen tegen de voordelen voor de Twentse economie en werkgelegenheid.
Wij houden vast aan de randvoorwaarden, die de Oldenzaalse raad reeds in 2005 heeft geformuleerd. Daarbij heeft een zorgvuldige afweging van de toen bekende voor- en nadelen plaatsgevonden. Wij zeggen geen principieel nee tegen een vliegveld, maar dan moet dat vliegveld passen binnen de randvoorwaarden zoals die in 2005 zijn geformuleerd en toen door een grote meerderheid van de Oldenzaalse raad zijn vastgesteld.

Wij wensen u veel wijsheid toe bij de komende besluitvorming en verwachten, dat u onze afweging en keuze onderdeel laat zijn van de uwe.
Namens de P.v.dA. fractie, bestuur en leden Oldenzaal
Johan Meijer (fractievoorzitter)

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com