Attiya Gamri

Assyriers in hun vaderland doelwit

In het gesprek die ik zojuist heb gevoerd met de politieke leiders van de Assyriers in Assyrie ( Noord Irak ) is mij helder geworden dat de aanslagen niet door fundamentalisten zijn uitgevoerd maar door Koerdische en Arabische politieke partijen. Het is pijnelijk om te zien hoe de laatste Assyriers na meer dan 6000 jaar, uit hun eigen land worden verdreven.
————
BAGDAD – De regering van Irak stelt een commissie in die de moord op christenen in Mosul onderzoekt. Bovendien zal zij extra veiligheidsmaatregelen nemen om meer geweld te voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de regering in Bagdad donderdag meegedeeld.

In minder dan twee weken zijn acht christenen om het leven gebracht in de stad in het noorden van Irak. De zegsman zei dat de regering de moorden op christenen, ”een van de componenten van ons volk”, veroordeelt en er alles aan zal doen om verder geweld te voorkomen.

Dinsdag werden een Assyrische christen en zijn twee zoons in hun huis in Mosul vermoord. In de stad wonen 15.000 tot 20.000 christenen. Zij vinden dat de autoriteiten laks op het geweld reageren. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Plaatselijke leiders hebben gezegd bezorgd te zijn dat christenen het doelwit van geweld worden in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 7 maart. Bron : ANP

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com