Attiya Gamri

Luchthaven Twente, een tegenstem

Zo’n 8 jaar geleden heb ik voor het eerst een fractievergadering van de PvdA Overijssel bijgewoond om een beeld te krijgen van wat er leefde in de Provinciale Staten van Overijssel. Tijdens deze vergadering had de PvdA fractie het over de toekomt van de luchthaven in Twente. We zijn inmiddels 8 jaar verder en politiek Overijssel heeft het hier nog steeds over – en zal dat ook de komende jaren blijven doen.

Woensdag 16 juni heb ik tegen het voorstel van Gedeputeerde Staten gestemd, ondanks veel druk vanuit diverse hoeken. Op zich liepen de meningen in onze fractie niet zover uiteen – je zou het zo kunnen zien: de voorstemmers waren het met 52 % van de argumenten vóór de luchthaven eens, de tegenstemmers maar met 48 %.

Ik kon het voorstel niet het voordeel van mijn twijfel geven. Door informatie van diverse deskundigen en organisaties uit het veld is het mij helder geworden dat een aantal zaken veel vragen oproepen, zoals de passiersaantallen en werkgelegevenheidscijfers. Daarnaast lijkt er absolute geen draagvlak voor het voorstel in Twente en is het mij helder dat de kleine luchthaven zonder overheidsgelden niet rendabel zal zijn. Een ondernemer die in Twente een groene luchthaven wil starten, zal hier naar mijn idee gauw achterkomen.

Aangezien de PvdA altijd heeft gezegd dat wij geen cent bij zullen bijleggen, hoeft het wat mij betreft ook niet te starten. Dit is vooruit zien en voorkomen, daar gaat de politiek over, toch….?

Bron: Nieuwsbrief PvdA Overijssel

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com