Attiya Gamri

Signalen dat pooierboys meiden ronselen binnen de jeugdzorg

PvdA Noord-Holland bezorgd over pooierboys

De PvdA Noord-Holland is bezorgd over signalen dat pooierboys steeds vaker meiden binnen de jeugdzorg ronselen. PvdA-statenlid Attiya Gamri heeft aan Gedeputeerde Staten gevraagd of dit soort praktijken ook in Noord-Holland bekend zijn. De gedeputeerde heeft toegezegd dit te onderzoeken.
Uit berichten in de media blijkt dat pooierboys zich elders in het land steeds vaker richten op meiden binnen de jeugdzorg. Soms melden zij zich zelfs aan voor invalwerk in de jeugdzorg, zodat zij op die manier meiden kunnen ronselen voor de prostitutie.
PvdA-statenlid Attiya Gamri: “De PvdA is zeer bezorgd over deze berichten. De jeugdzorg moet juist een veilige plek zijn voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Als zij juist daar slachtoffer worden van pooierboys is dat verschrikkelijk. Wij willen dan ook van Gedeputeerde Staten weten of dit soort praktijken ook in Noord-Holland bekend zijn.”

Enkele jaren geleden heeft de PvdA in Provinciale Staten al eens een initiatiefvoorstel ingediend dat vroeg om meer preventie en meer aandacht in de jeugdzorg voor de slachtoffers van pooierboys. Gamri: “Wij zullen de komende jaren hier aandacht voor blijven vragen. Dit is een groot probleem, waar teveel meiden het slachtoffer van worden.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com