Attiya Gamri

PvdA wil één klachtencommissie jeugdzorg in Noord-Holland

De PvdA in Provinciale Staten van Noord-Holland wil dat er één centrale klachtencommissie komt voor alle jeugdzorginstellingen in Noord-Holland. Nu heeft elke jeugdzorginstelling nog zijn eigen klachtencommissie. Statenlid Attiya Gamri heeft daarom de klachtencommissie op de agenda gezet bij de Statencommissie Zorg, Cultuur en Middelen.
PvdA-statenlid Attiya Gamri: “Er gaat veel goed binnen de jeugdzorg in Noord-Holland, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de zaken die in het verleden niet goed zijn gegaan. De commissie Samsom heeft onlangs laten weten dat er in het verleden veel kinderen binnen de jeugdzorg seksueel misbruikt zijn bij pleeggezinnen en binnen de muren van de instellingen. Dit mag wat de PvdA betreft nooit meer voorkomen. Wij willen daarom dat het zo laagdrempelig mogelijk is om klachten en meldingen te doen. Eén centrale klachtencommissie, onafhankelijk van de verschillende jeugdzorginstellingen, zou daarbij kunnen helpen.”

Gamri heeft daarom maandag 24 oktober aan gedeputeerde Sweet gevraagd op korte termijn een aantal zaken in relatie tot de klachtencommissies van de jeugdzorginstellingen uit te zoeken en uit een te zetten zodat helder wordt wat de klachten zijn geweest en hoe hier mee om gegaan is. Daarnaast is de PvdA benieuwd wat de jeugdzorgorganisaties doen met de input van cliëntenraden en hoe serieus die worden genomen binnen de muren van de instellingen. De gedeputeerde heeft toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com