Attiya Gamri

Nota Samen & Overijssel

Nota Samen & Overijssel mist probleemstelling
Vorige week is de nota Samen & Overijssel ( Sociale Actie i) n de commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur besproken. Deze nota gaat over jeugd, cultuur, zorg, maatschappelijke ontwikkeling en integratie. De provincie heeft hierin een aantal wettelijke taken en voert ook zaken uit die niet wettelijk verplicht zijn. De PvdA vindt een goed sociaal klimaat van groot belang. Daarom vinden wij dat ook de provincie aandacht aan deze thema’s moet schenken. Wij vinden aandacht voor bijzondere groepen in de Overijsselse samenleving, die in een sociale isolement verkeren of niet participeren, belangrijk.

Wij hebben aangegeven dat wij de probleemstelling in de nota missen. Gedeputeerde Staten geeft wel een aantal problemen aan, maar maakt niet helder aan welke problemen zij wil werken. Wat wij als fractie bijvoorbeeld erg teleurstellend vinden, is dat GS een aantal knelpunten signaleert met betrekking tot minderheden, maar er niet voor kiest om er iets mee te doen. Hiermee negeert zij een aantal feiten die op den duur tot verder isolement uitsluiting van minderheden kan leiden.

Verder hebben wij aangegeven dat wij alle bovenlokale activiteiten op het gebied van antidiscriminatie belangrijk vinden, en dat deze ook in 2009 door moeten gaan. Hiermee wil onze fractie een duidelijk signaal afgeven dat wij het uitsluiten van groepen in onze samenleving op grond van hun geloof, ras en geaardheid niet tolereren.
In de commissievergadering van 4 juni gaat GS een aantal zaken verder verduidelijken en een financiële vertaling maken.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com