Attiya Gamri

De eerste Statenvergadering

staten07.jpg        

Op woensdag 11 april hebben de Provinciale Staten de eerste officiële vergadering gehad. In het verleden hadden wij altijd de hele dag commissievergaderingen en ’s avonds Statenvergadering. Maar omdat er nog geen regeerakkoord is, zijn er nu ook nog geen commissies. Deze worden waarschijnlijk 26 april vastgesteld, net als de toekomstige gedeputeerden met de portefeuilles.

Wij hebben tijdens de eerste vergadering direct gebruik gemaakt van het vragenuurtje. Jan Jaap Kolkman en ik hebben namens onze fractie aandacht gevraagd voor de discussie die gaande is over Essent en Nuon, en voor de ontwikkelingen van Luchthaven Twente.

Luchthaven Twente:
We hebben de vraag gesteld die de bewoners van Enschede, Hengelo en Oldenzaal bezig houdt: Hoe komt het dat er geen ‘0-variant scan’ wordt gedaan? De Staten wachten op de uitkomst van de MER (Milieu Effect Rapportage) en MKBA (Maatschappelijke Kosten/Baten Analyse), maar in deze onderzoeken komt de 0-variant niet voor. Terwijl er veel ideeën zijn die in plaats van een luchthaven gerealiseerd kunnen worden.

De gedeputeerde heeft toegezegd dit in het overleg met de gemeente Enschede mee te nemen, en binnen een maand de Staten een voorstel te doen over een eventuele alternatieve scan. Mijn fractie wacht dit af. Mocht dit onvoldoende zijn dan vragen wij hier in de commissie weer aandacht voor.

 staten021.jpg

Tubbergen en statushouders:
Ik had tijdens het vragenuurtje eigenlijk ook aandacht voor de ontwikkeling in Tubbergen willen vragen, over de gevolgen van het generaal pardon op de huisvesting voor statushouders. Net als alle andere provincies moet Overijssel ook meer statushouders  huisvesten als er straks twintigduizend mensen een verblijfsvergunning krijgen.  Uiteindelijk heb ik me beperkt tot Luchthaven Twente en gaan we de andere zaken in de commissie aan de orde stellen.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com