Attiya Gamri

Fietsroutenetwerk Twente

In Overijssel wordt gewerkt aan een bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Het netwerk beslaat honderden kilometers. Binnenkort kunnen fietsers eindeloos veel routes fietsen met behulp van zogenaamde knooppunten. Op dit moment worden op verschillende plaatsen in Twente al de eerste borden en panelen geplaatst.

Woensdagochtend heb ik de opening van het Fietsroutenetwerk Twente bijgewoond. De officiële opening werd verricht door Carry Abbenhues (GS,) Jeroen Goudt (Wethouder Enschede) en Jan Dijksma, voorzitter van de Stichting Landelijk Fietsplatform.

carry-en-jeroen.jpg
Onder de aanwezigen waren Veel collega’s die op verschillende manieren betrokken waren bij het fietsroutenetwerk Twente. De betrokkenen waren afkomstig uit de hele provincie en ook uit Duitsland.

Er waren niet veel statenleden aanwezig maar Piet Schipper (VVD) en ik hebben genoten van Delden.  Samen met ongeveer 50 anderen hebben wij 6,3 kilometer gefietst. De borden op de knooppunten in het fietsroutenetwerk waren helder en informatief.

Ook waren De Losser Boggelreiders aanwezig. Ik heb de kans gekregen om op een fiets van 1900 te fietsen. Het viel niet mee!

 Toen ik de begeleider vroeg hoe de vrouwen in 1900 dit deden, antwoordde hij verlegen dat de vrouwen niet mochten fietsen in 1900. Wat een ontwikkeling heeft Nederland toch meegemaakt op het gebied van emancipatie! Tegenwoordig kan niemand zich voorstellen hoe de straten in Nederland eruit zouden zien met alleen maar mannen op de fiets. Vreselijk!

foto s : www.boggelrieders.nl

Een paar jaar geleden was ik samen met 20 Nederlandse professionals in Kamishli, in Syrië. In Kamilshi zijn geen vrouwen die fietsen. Tijdens die studiereis kwamen we tot het plan om daar, in Kamilshi als vrouwen te gaan fietsen. Misschien konden we zo het proces versnellen… Tsja, helaas konden wij niet zo snel tien fietsen regelen. Ik geloof dat nu nog steeds de vrouwen in Syrië niet mogen fietsen.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com