Attiya Gamri

Expert meeting Jeugdzorg in Zwolle

De provincie overijssel heeft een expert-meeting georganiseerd met het doel statenleden goed te informeren over de knelpunten en kansen binnen de jeugdzorg. Veel deskundigen waren aanwezig en hebben vanuit hun expertise de statenleden, ambtenaren en Generale Staten geinformeerd.

Peter Paul Doodkorte (B.M.C.) heeft een belangrijk punt aangedragen dat ik graag onderschrijf. Hij zei het volgende: de lange wachtlijsten moeten we niet alleen maar zien als iets vervelends en negatiefs, want ze beogen ook het succes van de jeugdzorg en de overheidscampagne waardoor veel mensen naar de jeugdzorg gaan voor hulp.
Mensen hebben meer vertrouwen in de jeugdzorg gekregen en de wegen naar de jeugdzorg zijn bekender en laagdrempeliger geworden. Dit is een compliment waard voor de overheid die de afgelopen jaren veel heeft ingezet en ook zeker voor alle hulpverleners in het veld.

Dat neemt niet weg dat de vraag naar jeugdzorg is toegenomen met 22%, een situatie die vraagt om snelle en goede oplossingen.

Gelukkig waren er een aantal deskundigen aanwezig die hierover veel zinnigs te zeggen hadden. Ik heb er het volste vertrouwen  in dat wij dit in september kunnen bespreken in de Staten van Overijssel.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com