Attiya Gamri

Vrouwendag 8 maart

bruiloft-ingrid-en-roelof-014.jpg

Gisteren heb ik in Oldenzaal de viering van de internationale vrouwendag bijgewoond. De avond was heel divers, zowel qua inhoud als wat betreft de aanwezigen. Er waren veel jonge meiden aanwezig en de aanwezigheid van vrouwen uit verschillende etnische groepen uit Oldenzaal zorgde voor een indrukwekkende avond.

Vrouwendag staat voor mij voor gelijkheid, vrijheid en respect voor iedereen, maar met speciale aandacht voor vrouwen in Nederland en elders in de wereld. Veel mensen hebben de indruk dat wij hier in Nederland klaar zijn met de emancipatie van de vrouw. Het lijkt vaak het geval te zijn dat vrouwen en mannen in alle lagen van de samenleving gelijk behandeld worden. Helaas is dit nog lang niet overal het geval. Aan veel vrouwen worden nog altijd hogere eisen gesteld dan aan mannen. Regelmatig ervaren vrouwen uit minderhedengroepen dat zij niet gerespecteerd worden door hun eigen sociale omgeving of cultuur; deze vrouwen moeten voor een maatschappelijke positie harder vechten dan mannen en worden door hun omgeving in hun vrijheid beperkt.

Er zijn dus nog genoeg zaken waar aandacht voor nodig is. Daarom ondersteun ik de vrouwendag, om zo symbolisch mijn stem te laten horen. Ik ben voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en tegen de onderdrukkingen van de vrouw in Nederland en in het buitenland. Wat ik dan ook hoop is, dat er veel mensen door de internationale vrouwendag stil zullen staan bij het feit dat de rechten die wij nu hebben niet vanzelfsprekend zijn. Er is voor deze rechten in Nederland veel strijd geleverd. 
Er valt voor veel vrouwen in Nederland en in andere landen nog ontzettend veel te verbeteren. Respecteer daarom 8 maart: voor alle vrouwen die in het verleden voor ons streden, voor alle vrouwen die de afgelopen jaren lef hebben getoond en voor de vele vrouwen die nu nog worden gestenigd of vermoord, omdat zij als vrouw geen stem mogen hebben.

 bruiloft-ingrid-en-roelof-012.jpg

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com