Attiya Gamri

Luchthaven Twente ; Staten van 16 april

De 650.000 euro voor het open houden van de luchthaven Twente – die gaan naar de minister van Financiën – moeten worden besteed als impuls voor de kwaliteit van de totale gebiedsontwikkeling. Een amendement van de PvdA Overijssel met deze strekking is gisteravond tijdens de statenvergadering door de staten gesteund. Het CDA en VVD hebben het amendement mede ingediend.
De PvdA Overijssel is altijd duidelijk geweest in haar mening over de luchthaven. Op geen enkele wijze wil de PvdA-fractie bijdragen in de exploitatie van een commerciële burgerluchthaven Twente. De motie Welten/Weijnen blijft onverminderd uitgangspunt. In deze motie wordt uitgesloten dat de provincie geld steekt in de exploitatie van de luchthaven.
Daarnaast wil de PvdA alle alternatieven tegen elkaar af wegen als de resultaten van de milieueffectrapportage en de Maatschappelijke Kosten-batenanalyse bekend zijn. Om dat laatste mogelijk te maken is het nodig dat de luchthaven wordt opengehouden gedurende een interim-periode van drie jaar. Omdat anders de status van de luchthaven verloren gaat. Daarom neemt de PvdA tijdelijk voor lief dat het geld in deze zin wordt besteed aan de kwaliteit van de gebiedsontwikkeling. Zodat alle opties voor het gebied open blijven.

 staten071.jpg 

bron : www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com