Attiya Gamri

Herdenken van de Genocide in 1915…

Op 24 april herdenken miljoenen Assyriërs en Armeniërs jaarlijks de slachtoffers van de Assyrische & Armeense Genocide. De Assyrische & Armeense Genocide begon al in 1914 en was het hevigst in 1915 in het huidige Turkije. Ik sta stil bij de meer dan een miljoen mensen die vermoord zijn in Anatolië.

De Assyrische Genocide, ”Sayfo” is de naam voor de moorden op honderdduizenden tot meer dan een miljoen Armeniërs, Assyriërs en Pontus-Grieken die gepleegd werden in de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk onder leiding van officieren die later “De Jong Turken” genoemd werden.
Op 24 april 1915 werden, na een officiele uitspraak van de Turks-Ottomaanse autoriteiten, honderden tot enkele duizenden Christenen zonder enkele vorm van proces vermoord in Constantinopel (het huidige Istanboel) en deze tragedie voltrok zich verder in geheel Turkije. Deze dag wordt nog altijd herdacht door de Assyriërs als het begin van de volkerenmoord. In de Armeense hoofdstad Erevan is een speciaal monument hiervoor opgericht. Ook in andere landen waar Assyriërs en Armeniërs wonen worden herdenkingen georganiseerd.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com