Attiya Gamri

Anti-discriminatie beleid: PvdA bang voor stap terug in de tijd

Belangrijke projecten op het gebied van antidiscriminatie komen in gevaar. De PvdA Overijssel heeft gepleit om bovenlokale activiteiten te blijven steunen. Tot haar grote verbazing echter, vonden de twee grootste provinciale partijen, de VVD en CDA, deze steun niet meer nodig.

Projecten die hierdoor op de helling komen te staan zijn projecten als het politieproject bij de korpsen in IJsselland en Twente. Dit project moet de meldingsbereidheid en de deskundigheid van agenten vergroten. Het besluit om de Provinciale steun voor dit project te beeindigen, maakt het erg moeilijk om dit project voort te zetten. Ook is het de vraag of de Dag van de Dialoog door kan blijven gaan. Jaarlijks worden op deze dag verschillende bevolkingsgroepen bij elkaar gebracht in dertien Overijsselse gemeenten, maar het lijkt erop dat dit geen vervolg meer zal krijgen. Ook is het onduidelijk of de tweejaarlijkse prijs voor intercultureel personeelsbeleid, de Couleur Provinciaal, nog een keer wordt uitgereikt.

De PvdA is erg teleurgesteld over de uitkomsten van het debat gisteravond tijdens de statenvergadering. Juist de provincie moet het signaal afgeven dat streven naar gelijke behandeling belangrijk is. Gemeenten en rijksoverheid zetten antidiscriminatie juist nu hoog op de agenda. Provincie Overijssel dreigt af te haken, terwijl de cijfers juist om actie vragen: in de eerste helft van 2008 is het aantal discriminatiemeldingen ten opzichte van voorgaande jaren gestegen met 70 procent.

Wanneer de eerder genoemde projecten gedwongen moeten stoppen, is dit een stap terug in de tijd. Door de Provinciale steun in te trekken, geeft Overijssel het signaal af dat zij de problemen op het gebied van discriminatie niet serieus nemen. Voor de vele betrokkenen die inzet hebben getoond bij verschillende projecten is dit een grote teleurstelling.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com