Attiya Gamri

Een feestje voor de vluchtelingen….

Gisteren is er feest gevierd in de gemeente Deventer. Ongeveer 150 mensen uit verschillende landen vielen onder het generaal pardon, zij kregen een verblijfsvergunning. Dat was natuurlijk reden voor een feest.
Het feest is geopend door de burgemeester, wethouder Jos Fleskes heeft de vluchtelingen verteld wat Deventer hun te bieden heeft.
Twee ex-vluchtelingen vertelden hun persoonlijke verhaal over hun ervaringen met Nederland.

Ook ik was door de Gemeente Deventer uitgenodigd om de vluchtelingen toe te spreken. In mijn verhaal heb ik de nieuwe Nederlanders opgeroepen om deel te nemen aan de Overijsselse samenleving. Ik hoop dat zij alle kansen die er zijn aangrijpen om Overijssel ook hun provincie te maken, en Deventer hun stad. Daarnaast heb ik benoemd wat waardevol en krachtig is in de Nederlandse cultuur: de verschillende meningen en de ruimte die daarvoor is, respect voor elkaar, gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Ik heb de aanwezige vrouwen gevraagd om de kansen die de Nederlandse samenleving hen biedt met beide handen aan te pakken en er voor te gaan. In de landen waar de meeste vluchtelingen komen is de positie van vrouwen anders. Zo’n 40 jaar geleden heeft de Nederlandse vrouw gevochten voor deze positie; wat mij betreft vechten wij verder voor de gelijke rechten en de vrijheid van meningsuiting.

Artikel ; Stentor Deventer

http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer/3305988/Nieuwe-Deventenaren-kijken-ogen-uit-in-hun-stad.ece

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com