Attiya Gamri

Nieuws van PaFemme Prinses Maxima op bezoek

Prinses Máxima bezoekt P-team Maastricht

Prinses Máxima heeft als beschermvrouwe van het Oranjefonds een bezoek gebracht aan het Participatieteam Maastricht. Het P-team Maastricht is zeer voortvarend bezig om allochtone vrouwen in Maastricht verder te helpen op de arbeidsmarkt. De succesvolle aanpak van het P-team werd in 2007 beloond met de PaFemme Award.

Het P-team Maastricht is twee jaar geleden door de gemeente geïnstalleerd. Het P-team ziet zichzelf als bruggenbouwer tussen allochtone vrouwen en ‘witte’ organisaties. Het team wordt ondersteund door de landelijke stichting PaFemme. Prinses Máxima heeft aan de wieg van deze stichting gestaan. Zij was lid van de commissie-PaVEM, beter bekend als commisisie-Máxima, de voorganger van PaFemme.
PaFemme heeft als doel de integratie en participatie van allochtone vrouwen te bevorderen, door de oprichting van P-teams en het organiseren van allochtone netwerken. PaFemme wil vrouwen zoveel mogelijk stimuleren tot economische onafhankelijkheid. Voorzitter van PaFemme is Nézos Demirel. Inmiddels zijn in het hele land zo’n 20 P-teams actief en ook een twintigtal in oprichting.
bron: www.pafemme.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com