Attiya Gamri

Leeftijdsloos solliciteren

Leeftijdsloos solliciteren

Het aantal meldingen van leeftijdsdiscriminatie stijgt explosief. Steeds meer 50 of 55 plussers geven aan dat ze moeilijk aan een baan komen of zelfs niet eens uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek vanwege hun leeftijd. Statenlid Attiya Tunc ontdekte dit tijdens haar bezoek aan Art.1, de provinciale vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie. Zij deed daar vandaag vrijwilligerswerk in het kader van Make a Difference Day (MADD). Dit is een jaarlijks terugkerend groot landelijke evenement, tijdens MADD doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk.

Vergeleken met vorig jaar is het aantal discriminatiemeldingen verdubbeld. Tunc: “Het is bijna niet uit te leggen dat wij in Overijssel mensen discrimineren op basis van hun leeftijd. Moeten wij in de toekomst naar een anonieme leeftijdssollicitatie? Hoe bestaat het dat wij ten tijden van vergrijzing, waarbij we alle kennis en expertise nodig hebben, de meest ervaren mensen uitsluiten?”

Een aantal gemeenten in Overijssel heeft tot nu toe geen afspraken gemaakt over hoe zij met dit soort zaken omgaat. Terwijl zij nu wel geld daarvoor ontvangen. De provincie kan gemeenten aanspreken op hun nieuwe rol en verantwoordelijkheden.

De provincie heeft de afgelopen jaren wel het budget voor antidiscriminatie uitgegeven. Het is nog niet bekend of de eerder gesteunde bovenlokale activiteiten ook in 2008 geld krijgen. De PvdA heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor de voortzetting van deze bovenlokale activiteiten. Wij vinden dat de provincie hier een voortrekkersrol in heeft. Wij willen niet dat groepen in de samenlevingen op basis van ras, leeftijd, geloof of geaardheid buitengesloten worden.

Artikel 1 hartelijk dank voor jullie tijd.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com