Attiya Gamri

Verdeeldheid over leeftijdsdiscriminatie

Verdeeldheid over leeftijdsdiscriminatie

De commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur praatte woensdag over leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt. Het onderwerp was geagendeerd door Attiya Tunc (PvdA) die een discussienota over het onderwerp had geschreven. Ter discussie stond met name de vraag of het mogelijk en wenselijk is provinciaal beleid te ontwikkelen om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan.
Lokale overheid
De partijen waren unaniem; discrimineren mag niet. Maar de partijen waren verdeeld over de vraag of het ontwikkelen van beleid om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan wél of geen taak is van de provincie. De PvdA vond steun bij de SP. Andere partijen deelden de mening van de PvdA en SP niet. Zowel CDA als VVD vinden leeftijdsdiscriminatie met name een taak van de lokale overheid. Gedeputeerde Staten onderkent de ernst van het probleem en doet de toezegging te zullen kijken hoe het onderwerp in bestaand beleid kan worden ingepast.

Bewuster gekeken
Initiatiefneemster Attiya Tunc was verheugd met de input van GS, maar sluit het onderwerp nog niet af. “Ik ben blij dat er op verschillende manieren mogelijkheden zijn en dat er bewuster naar gekeken gaat worden. Maar voor mijn fractie is het nog onvoldoende. Ik wil samen met een aantal partijen kijken of we hier verder mee aan de slag kunnen.”

Bron : Overijssels Overzicht

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com