Archive for februari, 2007

PvdA op werkbezoek bij de Rots in Enschede

februari 28th, 2007

Vanmiddag zijn wij met een delegatie op werkbezoek geweest bij De Rots, een onderdeel van welzijnsorganisatie Alifa in Enschede.

Wij hebben met Marokkaanse jongeren gesproken die bij De Rots een aantal activiteiten bijwonen. Opnieuw heeft het mij erg geraakt om te horen dat zij vaak worden geweigerd in Enschede aan de deur van aantal cafés, kroegen en discotheken. Verder gaven zij aan dat zij het gevoel hebben niet uitgenodigd te worden vanwege hun naam (etniciteit) bij een sollicitatie.

Veel van de jongeren waren politiek erg bewust en gaan stemmen. Prachtig om te zien hoe kritisch ze zijn jegens de politiek.

De Ochtenden van de EO

februari 28th, 2007

Het interview (woensdag)

Bron: www.deochtenden.nl

Radio 1

09.30-09.45 – De 12 provincien: Overijssel

De 12 Provincien, een reportageserie over wat er zoal speelt in de provincies, waarvan u op 7 maart het bestuur kunt kiezen. Vandaag: Overijssel.
Bestaat er een verband tussen die provincie en de genocide op honderdduizenden christenen in Turkije tijdens de Eerste Wereldoorlog? Meer dan u denkt. dat komt vooral door de nummer 3 op de lijst voor de PvdA in Overijssel, mevrouw Attiya Tunc. Als dochter van Assyrische vluchtelingen ijvert zij voor de erkenning door Turkije van die genocide. En haar 15.000 volksgenoten die in Overijssel wonen, verwachten heel veel van haar. Vanuit de provincie opkomen voor onrecht in een ander werelddeel, kan dat?

Spatje drinken met Attiya bij de Engel

februari 28th, 2007

de-engel-maart-2007-004.jpgde-engel-maart-2007-002.jpg26-februari-2006-6.JPG

Om de burgers van Oldenzaal de mogelijkheid te geven om persoonlijke vragen te stellen over de verkiezingen heb ik vandaag bij Café de Engel gezeten van 20.00 uur tot 22.00 uur. Uiteindelijk zijn er vier mensen gekomen die een aantal vragen hebben gesteld.

Naast de gewone mensen, PvdA-leden en familie en vrienden is geheel onverwacht ook wethouder Rob Welten uit Oldenzaal geweest om mij te steunen met mijn actie. Ik vind het erg fijn en geweldig dat hij tijd voor mij gemaakt heeft.

Ik sta voor Oldenzaal als enige op een verkiesbare plaats. Helaas komt VVD-er Hans Visscher niet meer terug in de Staten en PvdA-er Marisca van der Lied heeft besloten om te stoppen. Ik heb de afgelopen vier jaar samen met Hans Visscher en CDA-er Rob Engbers (nu wethouder in Dinkelland) diverse keren de belangen van Oldenzaal besproken en geprobeerd om een aantal zaken op de agenda te zetten. Ik heb een paar keer met Hans meegereden naar Zwolle. Ik zal de gesprekken met Hans missen, het is een man met veel politieke ervaring.

Morgen ben ik weer in Café de Engel tussen 20.00 en 22.00 uur. Afwachten hoeveel mensen er dan komen…

Vanavond was Tubantia en Accent FM (streekomroep Oldenzaal en Losser) aanwezig, morgen zenden ze de reportage uit.

Foto’s De Engel: Hans Visscher; Carnaval 2006

Drink een spatje met Attiya…..

februari 27th, 2007

Drink een spatje met PvdA-er Attiya Tunc

PvdA kandidaat nummer 3 op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen duikt vanavond en woensdagavond het café in om vragen van kiezers te beantwoorden. In café de Engel in Oldenzaal gaat ze het gesprek aan over de thema’s die leven in Overijssel: – Hoe moet het in de toekomst met luchthaven Twente?– Hoe zorgt de PvdA voor werk voor de onderkant van de samenleving?

– Hoe kan de kwaliteit in de jeugdzorg nog beter?– Wat is de kracht van recreatie en toerisme in Overijssel?

– Waarom jongeren en politiek zo mooi samengaan…Attiya Tunc nodigt u van harte uit een spatje met haar te drinken. Café De Engel, Markt 14 te Oldenzaal, 27 en 28 februari, 20.00 uur — 22.00 uur

(Uit Twentsche Courant Tubantia)

Radio 1 EO: 'De ochtenden'

februari 27th, 2007

verkiezingen-2007-prov-088.jpg 

De EO op radio 1 gaat de komende dagen een aantal statenleden volgen bij hun campagne voor 7 maart.

De afgelopen dagen ben ik gevolgd door Emmens, journalist van de EO. Het interview wordt aanstaande woensdag om 9.30 uur uitgezonden.

Radio 1 EO: ‘De ochtenden’

februari 27th, 2007

verkiezingen-2007-prov-088.jpg 

De EO op radio 1 gaat de komende dagen een aantal statenleden volgen bij hun campagne voor 7 maart.

De afgelopen dagen ben ik gevolgd door Emmens, journalist van de EO. Het interview wordt aanstaande woensdag om 9.30 uur uitgezonden.

Werkbezoek aan Prescan te Hengelo

februari 27th, 2007

verkiezingen-2007-prov-067.jpg verkiezingen-2007-prov-087.jpg
Wethouder Bert Otten uit Hengelo heeft vandaag met veel statenleden het bedrijf Prescan in Hengelo bezocht. Een heel innovatief bedrijf met jonge ondernemers die  inmiddels meer dan veertig werknemers in dienst heeft.

Lijsttrekker Carry Abbenhues en Otten hebben samen een convenant getekend waarin onder andere de ondernemersdrift verder gestimuleerd wordt in Hengelo.

De boodschap aan ons was helder van de directeur van Prescan; “Maak niet meer regels zodat ondernemers belemmerd worden om te ondernemen”. De PvdA gaat de komende vier jaar ondernemers stimuleren om hun creativiteit verder te ontwikkelen en deze te benutten in onze provincie.

Anatolie Festival …Geweldig

februari 26th, 2007

foto-naures-atto-oostcultuur-assyrische-avond-2007-104.JPGfoto-naures-atto-oostcultuur-assyrische-avond-2007-307.JPGverkiezingen-2007-prov-079.jpg

Gisterenavond heeft Stichting Assyrië Nederland voor de tweede keer het Anatolie Festival georganiseerd met een Assyrische concertavond in de Grote Kerk in Enschede. De avond was prachtig ! De Assyrische zanger Habib Mousa met het Mor Afrem koor uit Enschede, en de zanger Nagham uit Zweden hebben prachtige liederen uit Mesopotamië gezongen. Liederen die 2000 jaar oud waren… Het was prachtig. Er waren meer dan driehonderd mensen uit Twente.

Carry Abbenhues, lijsttrekker PvdA Overijssel, opende de avond. Ondernemers en studenten hebben vragen gesteld aan Carry Abbenhues over de rol van de provincie als het gaat om startende ondernemers en over de visie van de PvdA op kunst en cultuur voor minderheden. Abbenhues gaf aan dat kunst en cultuur voor alle doelgroepen in Overijssel toegankelijk moet te zijn.

Een avond vol kunst en cultuur uit Twente. Voor de driehonderd aanwezigen was het geweldig om in de Grote Kerk Assyrische liederen te horen. Erg ongewoon voor velen, maar eigenlijk ook weer gewoon omdat de gemeenschap in Twente erg groot is.

Foto: Naures Atto en Hanna Antar

hanun-foto-anatolie-f.JPG

Iets drinken met Attiya bij Café de Engel

februari 24th, 2007

jos-hfeest-059.jpg

Op dinsdag 27 en woensdag 28 februari zit ik bij Café de Engel om antwoord te geven op alle vragen die u, burgers van Oldenzaal, heeft.

Heeft u bijvoorbeeld vragen over:

· Luchthaven Twente
· Werkgelegenheid
· Huisvesting voor starters
· Kunst en cultuur in Overijssel
· Schooluitval

Kom dan naar:

Café De Engel
Markt 14 in Oldenzaal

Datum: 27 en 28 februari
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur

Plakken in Oldenzaal

februari 24th, 2007

verkiezingen-2007-prov-077.jpg

Vandaag was het zover: plakken! Heel vroeg zijn wij op alle borden in Oldenzaal onze PvdA posters gaan plakken.

Gerard, Hans en Solomon vormden onze plakploeg. Ze stonden voor een dilemma: plakken wij wel of niet over de posters van CDA, SGP of SP heen…

Er waren te weinig borden in Oldenzaal, in plaats van veertien borden stonden er maar zeven, bovendien waren de borden te klein. In overleg met Coen van het CDA, hebben wij op twee borden in Oldenzaal over de poster van Theo Rietkerk heen geplakt, en paar keer over andere posters.

Solomon, raadslid in Oldenzaal, gaat dit maandag met B & W bespreken.

Te weinig en te kleine borden in Oldenzaal !! Jammer !

Next »

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com