Archive for augustus, 2008

Opening van de Staten in Dinkelland

augustus 30th, 2008

Smakelijke start Statenjaar

Het nieuwe statenjaar is afgelopen vrijdag feestelijk van start gegaan. Met het thema ‘Voedselkwaliteit’ kon het niet anders dan een smakelijke dag worden. De bijeenkomst bij Havezathe Het Everloo in Rossum (Dinkelland) had alle ingrediënten in zich om het nieuwe politieke jaar goed te beginnen en bood een prima voedingsbodem voor onderwerpen die wellicht later in het debat in de Staten nog aan de orde komen.

De Statenleden werden welkom geheten door Jan Kristen, burgemeester van Dinkelland en oud gedeputeerde van Overijssel. De Commissaris van de Koningin Jansen legde in zijn openingstoespraak de keuze uit voor het thema ‘voedselkwaliteit’. De commissaris is voorzitter van de regiegroep Triangle, de kennisdriehoek van de universiteiten Twente, Wageningen en Nijmegen, de provincies Gelderland en Overijssel en Kennisbeleid Oost Nederland. Het uitgangspunt daarbij is: de gezonde mens. Zo bevordert het programma Nano 4 Vitality de toepassing van nanotechnologie op de markten voor voedings- en gezondheidsmiddelen.

Spreker Rob Baan van Koppert Cress vertelde de Staten over zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurlijke smaken in de vorm van ‘cressen’ “In het duurste land van de wereld moet je dure producten maken” aldus Baan, die een lans brak voor duurzaam geproduceerd en smaakvol voedsel. Natuurlijk moest er ook geproefd worden deze dag want het thema leende zich uitstekend om het nuttige met het aangename te verbinden. Tijdens verschillende workshops maakten de Statenleden kennis met allerlei smakelijke Overijsselse streekproducten; vlees, paling, groenten en fruit, bier, wijn en vruchtensappen van eigen bodem. Het programma werd aan elkaar gepraat door Thea Kroese, bekend van RTVOost.

Tijd om lang na te tafelen na deze dag is er niet. De eerste vergaderingen staan alweer op de agenda. Op 10 september komen de Statencommissies weer bijeen voor de vergaderingen. Op 24 september vindt de eerste vergadering van Provinciale Staten plaats met op de agenda onder meer de najaarsnota.
bron ; www.overijssel.nl

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com