Archive for oktober, 2009

Morgen de hele dag ; Military in Boekelo

oktober 9th, 2009

Morgen ga ik met Dennis Bouwman ( Raadslid Enschede PvdA ) naar de bekendste internationale eventingwedstrijd in Nederland de Military te Boekelo.
Military Boekelo bestaat is al meer dan 30 jaar, dit jaar voor de 39e keer, een unieke happening !Wij worden ontvangen bij de KvK te Enschede. Bekende politici, ondernemers en bestuurders zullen samen naar boekelo vertrekken.

Statenvragen over bonuscultuur in de zorg

oktober 8th, 2009

De PvdA Overijssel wil dat de provincie ingrijpt om een einde te maken aan de bonuscultuur bij Overijsselse zorginstellingen.

Aanleiding is de kwestie bij zorginstelling Aveleijn waarbij de directeur een renteloze lening van 550.000 euro ontving als extra waardering voor zijn werk. De lening is inmiddels teruggedraaid. De directeur krijgt nu een extra bonus van ruim 16.000 euro per jaar. De PvdA zegt diep geschokt te zijn door de kwestie. De partij vindt een dergelijke bonuscultuur onaanvaardbaar. De PvdA wil van de provincie weten welke zorginstellingen die een provinciale subsidie krijgen eenzelfde bonuscultuur hebben. De partij wil dat bij subsidieverstrekking duidelijke afspraken worden gemaakt over de inkomens van bestuurders van zorginstellingen.

Bron; rtvoost

PvdA Overijssel eist helderheid over bonussen bij zorginstellingen

oktober 7th, 2009

De bizarre financiele afspraken tussen zorginstelling Aveleijn en directeur Johan Praet hebben de PvdA Overijssel diep geschokt. Praet ontving als waardering voor zijn werk een renteloze lening van 550.000 euro van de zorginstelling. De lening is inmiddels teruggedraaid, ter compensatie krijgt Praet nu een extra bonus van 16.500 euro per jaar.

Een dergelijke bonuscultuur bij zorginstellingen is voor de PvdA Overijssel onaanvaardbaar. De PvdA wil daarom helderheid over de bonussen bij zorginstellingen die subsidie krijgen van de Provincie Overijssel.
Op woensdag 7 oktober 2009 stelt de PvdA in de Commissie Jeugd, Sociale Infrastructuur en Cultuur de volgende vragen aan Gedeputeerde Staten:

Hoe ziet de bonuscultuur bij de zorginstellingen waar de Provincie een subsidie relatie mee heeft eruit?
Kunt u ons garanderen dat dit soort bizarre financiele afspraken niet voorkomen ?
Is de Provincie bereid om een paragraaf toe te voegen aan de subsidieverstrekking waarin de (publieke) gouvernance code wordt voorgeschreven op de inkomens van bestuurders?

voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PvdA Statenleden Attiya Tunc & Nick Zwart: www.pvdaoverijssel.nl

Lees mijn week – weblog

oktober 6th, 2009

Mijn week- weblog is te lezen op ;
www.pvdaoverijssel.nl ; kijk bij Weblogs

Scoren in de wijk, Fc Twente

oktober 2nd, 2009

De taalgame ‘Fc Twente Taaltreffers ” is het afgelopen jaar ingezet op een aantal Twentse basisscholen om de woordenschat van kinderen te vergroten en ze spelenderwijs te motieveren voor taal. Dit is een project waar ik trots op ben!
Mijn fractie heeft vanaf het begin gepleit voor dit project in de Staten van Overijssel. Ik ben daarom erg trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de stichting Fc Twente, scoren in de wijk.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com