Archive for februari, 2010

Stem PvdA Oldenzaal

februari 27th, 2010

Vandaag de hele dag in Oldenzaal met burgers gesproken.
Er zijn veel vragen gesteld over de toekomst van de luchthaven te Enschede.
header_pvda-2

Assyriers in hun vaderland doelwit

februari 26th, 2010

In het gesprek die ik zojuist heb gevoerd met de politieke leiders van de Assyriers in Assyrie ( Noord Irak ) is mij helder geworden dat de aanslagen niet door fundamentalisten zijn uitgevoerd maar door Koerdische en Arabische politieke partijen. Het is pijnelijk om te zien hoe de laatste Assyriers na meer dan 6000 jaar, uit hun eigen land worden verdreven.
————
BAGDAD – De regering van Irak stelt een commissie in die de moord op christenen in Mosul onderzoekt. Bovendien zal zij extra veiligheidsmaatregelen nemen om meer geweld te voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de regering in Bagdad donderdag meegedeeld.

In minder dan twee weken zijn acht christenen om het leven gebracht in de stad in het noorden van Irak. De zegsman zei dat de regering de moorden op christenen, ”een van de componenten van ons volk”, veroordeelt en er alles aan zal doen om verder geweld te voorkomen.

Dinsdag werden een Assyrische christen en zijn twee zoons in hun huis in Mosul vermoord. In de stad wonen 15.000 tot 20.000 christenen. Zij vinden dat de autoriteiten laks op het geweld reageren. Er is nog geen verdachte opgepakt.

Plaatselijke leiders hebben gezegd bezorgd te zijn dat christenen het doelwit van geweld worden in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 7 maart. Bron : ANP

Veel rood op straat….

februari 22nd, 2010

De afgelopen dagen ben ik in Rijssen, Raalte, Heino en Oldenzaal geweest om campagne te voeren.

attiya-bedankt21

Campagne time….

februari 22nd, 2010

Goede gesprekken tijdens PvdA rozen-actie

De PvdA Raalte heeft zaterdag honderden mensen blij kunnen maken met een roos. Daar bleef het vaak niet bij. ‘De Val’
van het kabinet, enkele uren daarvoor, zorgde voor veel goede gesprekken. De reacties waren overwegend positief. Het is overduidelijk dat de politiek in Raalte leeft!

De PvdA afdeling Raalte was met een grote groep mensen op pad. Zij werd daarbij ondersteund door Attiya Gamri, PvdA fractielid van de Overijsselse provinciale staten. De PvdA trapte af op de markt in Heino. Uiteraard was de val van het kabinet een belangrijk onderwerp van gesprek, maar ook de lokale politiek werd veel besproken. “Ik maak me wel zorgen over het voorzieningenniveau in ons dorp. Het moet hier wel leuk blijven”, zo vertelde een inwoonster van Heino. Die opmerking is voor de PvdA zeer herkenbaar. “In ons verkiezingsprogramma schrijven we daarover dat het van belang is dat noodzakelijke voorzieningen binnen een redelijke afstand bereikbaar zijn. Goede woningen en voldoende (basis)voorzieningen zorgen voor een goede “leefbaarheid”. Om basisvoorzieningen zoals scholen in stand te kunnen houden, is het nodig dat wijken en kernen vitaal blijven”, laat het campagneteam weten. Meer hierover op de website www.nieuwbouw-in-elk-dorp.nl.

Bron: http://www.sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=16340

Windmolenparken in Overijssel

februari 20th, 2010

Pvda Overijssel wil dat de Provincie zelf bestemmingsplannen – zogenaamde inpassingsplannen – gaat maken om gemeenten te dwingen om vergunningen voor windmolenparken af te geven. Op dit moment heeft de provincie 3 windmolens of windturbines – in Staphorst – die samen 6 megawat stroom leveren. In het kader van de klimaatproblemen zijn in Overijssel afspraken gemaakt dat in de komende jaren voor 80 megawatt stroom door windmolens zal worden geleverd. Er moeten dus nog ongeveer 37 grote windturbines gebouwd worden.

lees meer : www.pvdaoverijssel.nl

Luchthaven debat

februari 15th, 2010

De PvdA fractie is de afgelopen dagen verweten van aantal zaken waar ik me helemaal niet kan vinden. Wij hebben met de motie van vorige week woensdag GS de opdracht gegeven om opnieuw een plan te maken waarop wij opnieuw “voor ” of “tegen ” kunnen zijn. Wat mij betreft kan het plan met of zonder luchthaven zijn. Maar als het met luchthaven is dan zal het plan aan hele duidelijke eisen moeten voldoen en niet zoals het plan die in december 2009 voor ons lag. Daar hebben wij heel duidelijk tegen gestemd.

Het is jammer dat veel mensen denken dat de afgelopen weken/ maanden het debat ging om of er een luchthaven mag komen in Twente. Helaas bestaat al een luchthaven in Twente en daar kunnen wij niet omheen. Wat wij gedaan hebben is duidelijke eisenstellen waaraan de gebiedsontwikkeling aan moet voldoen. Wij hebben de afgelopen jaren steeds het zelfde gezegd en geschreven.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com