Archive for juni, 2010

RTV Oost ; luchthaven Twente

juni 30th, 2010

Jolande Verheij in gesprek met Wim Dalhuisen, fractie voorzitter PvdA.
Tevens met input van Gedeputeerde Theo Rietkerk en Statenlid Attiya Gamri van de PvdA Overijssel.

http://www.rtvoost.nl/tv/default.aspx?uid=159710

Luchthaven Twente, een tegenstem

juni 30th, 2010

Zo’n 8 jaar geleden heb ik voor het eerst een fractievergadering van de PvdA Overijssel bijgewoond om een beeld te krijgen van wat er leefde in de Provinciale Staten van Overijssel. Tijdens deze vergadering had de PvdA fractie het over de toekomt van de luchthaven in Twente. We zijn inmiddels 8 jaar verder en politiek Overijssel heeft het hier nog steeds over – en zal dat ook de komende jaren blijven doen.

Woensdag 16 juni heb ik tegen het voorstel van Gedeputeerde Staten gestemd, ondanks veel druk vanuit diverse hoeken. Op zich liepen de meningen in onze fractie niet zover uiteen – je zou het zo kunnen zien: de voorstemmers waren het met 52 % van de argumenten vóór de luchthaven eens, de tegenstemmers maar met 48 %.

Ik kon het voorstel niet het voordeel van mijn twijfel geven. Door informatie van diverse deskundigen en organisaties uit het veld is het mij helder geworden dat een aantal zaken veel vragen oproepen, zoals de passiersaantallen en werkgelegevenheidscijfers. Daarnaast lijkt er absolute geen draagvlak voor het voorstel in Twente en is het mij helder dat de kleine luchthaven zonder overheidsgelden niet rendabel zal zijn. Een ondernemer die in Twente een groene luchthaven wil starten, zal hier naar mijn idee gauw achterkomen.

Aangezien de PvdA altijd heeft gezegd dat wij geen cent bij zullen bijleggen, hoeft het wat mij betreft ook niet te starten. Dit is vooruit zien en voorkomen, daar gaat de politiek over, toch….?

Bron: Nieuwsbrief PvdA Overijssel

Gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente

juni 12th, 2010

Er zal de komende dagen veel gesproken worden over de toekomst van de luchthaven in Twente.

Maandagavond 14 juni, zal ik aanwezig zijn in Hengelo tijdens een discussie over de toekomst van de luchthaven. Het gesprek aan tafel zal tussen mij en Daphne Dertien van Groen Links zijn. Aanwezig zijn de Hengelose raadsfracties. De avond is verder toegankelijk voor belangstellenden die via de zaalmicrofoon vragen mogen stellen. De uitzending is live.

Het debat start om 21.30 uuren eindigt om 22.00 uur. Locatie: café ’t Uurwerk aan de Langenstraat.

Bisschop uit Baghdad in Oldenzaal

juni 10th, 2010

Afgelopen zondag was Bisschop Givargis op bezoek in Oldenzaal, in de Syrisch orthodoxe kerk.

Hij gaf aan dat de situatie van de Assyriers in Irak dramatisch is. Ik heb hem welkom geheten in Overijssel. Tevens heb ik alle aanwezig gevraagd om te gaan stemmen en te kijken naar welke politieke partij opkomt voor de mensenrechten situatie van de Assyriers in Irak.
Er waren meer dan 250 mensen aanwezig uit Overijssel en overige provincie s.

Bisschop-Givargis-2

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com