Archive for oktober, 2010

Zwolle Culinair lekker en gezellig

oktober 31st, 2010

Samen met mijn collega PvdA Statenlid Tiem van Dalfsen & partner en Wethouder Jos Harmelink & partner hebben wij Zwolle Culinair bezocht dit weekend. Een jaarlijks evenement waarbij je heerlijk kunt eten en drinken in de hoofdstad van Overijssel.

Duizenden mensen hebben dit evenement bezocht dit weekend. De combinatie van top koks en studenten van het Deltion College heeft indruk op ons gemaakt. Complimenten aan de ondernemers en organisatoren !

Mijn man en ik hebben er zeer van genoten !

Assyrian women conference ; The Assyrian women in Assyria

oktober 19th, 2010

Ik mocht namens Assyria Council of EU ( waar ik bestuurslid van ben) afgelopen zaterdag spreken in Stockholm over de situatie van de Assyrische vrouw in Irak.
Ik heb een vergelijking gemaakt van de situatie van de vrouw tijdens en na het regime van saddam.
Na het regime van Saddam zijn er meer dan 1 miljoen Assyriers gevlucht uit centraal en Noord Irak.

The Assyrian women Federation in Zweden heeft deze Conferentie georganiseerd. Er waren meer dan 250 belangstellenden aanwezig.
( foto ; Linda Asmar, AKF )

Na de conferentie is geld verzameld voor projecten in Assyrie, die bedoeld zijn om de vrouwen economisch zelfstandig te maken. Dit gaat Assyrian Aid Society in Nohadra ( Dohuk ) verder vorm geven.

Werkbezoek Stockholm – Zweden

oktober 7th, 2010

Vanuit de commissie sociale infrastuctuur, jeugd en cultuur zijn wij in Zweden geweest.
Wij hebben tal van organisatie’s bezocht. Het was erg leerzaam en indrukwekkend.
Wat ik zeker in Nederland zou willen zien is de link tussen Welzijn en Jeugzorg zoals men dit in Zweden heeft georganiseerd.

Werkbezoek Zweden 2010

Werkbezoek – groep Zweden
Gouverneur van Stockholm;dhr. Per Uncle

Verdubbeling aantal dementerenden

oktober 1st, 2010

Tijdens de afgelopen Commissievergadering van Jeugd, Sociale Infrastructuur en Cultuur heb ik vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de toename van dementerenden in Nederland.

Het World Alzheimer Report 2010 heeft onlangs de ontwikkeling en groei van dementerenden in Nederland aan de orde gesteld. De verwachting is dat het aantal dementeren de komende decennia zal verdubbelen. Het is een doelgroep die veel aandacht behoeft – aandacht in de zin van beleid op diverse vlakken.

Ik heb Gedeputeerde Staten gevraagd wie deze ontwikkeling in Overijssel volgt en wie hiervoor verantwoordelijk is. Is dat de gemeente of provincie? Wie houdt zich bezig met wonen en zorg van deze doelgroep? Hebben we genoeg woning in Overijssel voor dementerenden en is de zorg dan goed afgestemd?

De PvdA maakt zich zorgen over de snelle groei van deze doelgroep en vraagt zich af of er voldoende op de toename van dementerenden geanticipeerd wordt, op het gebied van wonen en zorg.

Bron: PvdA Overijssel nieuwsbrief

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com