Archive for november, 2010

Gastspreekster bij de Irak-delegatie in het EP

november 27th, 2010

Ik zal a.s. maandag de Irak- delegatie in het EU parlement toespreken over de situatie van de Assyrische Christenen in Irak.
Dit ga ik doen namens Assyria Council of EU.
Op verzoek van Esther de Lange (MEP) staat de Irak delegatie geheel in het teken van de moeilijkheden van de religieuze minderheden in Irak, zoals de Assyriers.

brusselnov10-3

Gast bij RTV Losser – Oldenzaal

november 27th, 2010

Vanuit de studio van RTV Losser-Oldenzaal zal aanstaande dinsdag 30 november ArenA Studio in het teken staan van integratiebeleid en immigratie.
Het thema van deze avond: Hoe gaan gemeente Oldenzaal en Losser om met immigratie en integratie?

In Oldenzaal is op 28 september jl de adviescommissie Integratie geïnstalleerd met de bedoeling om de gemeente advies te geven over het beleid met betrekking tot integratie. Onderwerpen waar de commissie zich mee bezighoudt zijn: inburgering, integratie, leefbaarheid, wmo en zelforganisaties. Hoewel bij immigratiebeleid de toelating van migranten centraal staat en vastgelegd is, is er toch nog veel onduidelijkheid over deze materie. Integratie valt onder integratiebeleid en is voor velen aanleiding tot misverstanden.
Is dit beleid nu onredelijk, overbodig of vrouwonvriendelijk? Leren en participeren is ook zonder dwang van inburgeren mogelijk. Het gaat feitelijk om het opnemen van bevolkingsgroepen in de maatschappij.
Reden voor Arena Studio hierover te praten met de volgende gasten:

Inge Eentjes coördinator Stichting Palet (vluchtelingenwerk)
Berna Hurenkamp directeur Impuls Oldenzaal
Attiya Gamri Statenlid PvdA en woordvoerder sociale infrastructuur
en Gemeente Losser

Persbericht van RTV Losser – Oldenzaal

Foto : RTV Losser -Oldenzaal radio-losser-oldenzaal24foto-radio2

Kandidatenlijst Overijssel

november 25th, 2010

PvdA Gedeputeerde Dick Buursink is kandidaat- lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart 2011. Naast een aantal vertrouwde gezichten staan er veel nieuwkomers op de concept-kieslijst van de PvdA: www.pvdaoverijssel.nl
PvdA Gedeputeerde Carry Abbenhues en de Statenleden Attiya Gamri, Ellen Pot, Ineke Baas en Nick Zwart hebben aangegeven zich niet verkiesbaar te stellen voor de komende Statenperiode. Ook de onlangs afgetreden Jan Jaap Kolkman keert niet terug in de provinciale politiek.

Tijdens de Gewestelijke Vergadering van 27 november a.s. in Nijverdal zal de kieslijst definitief worden vastgesteld. Ook wordt er dan beslist over het concept-verkiezingsprogramma.

Een dikke onvoldoende voor de Gedeputeerde….

november 19th, 2010

De commissie vergadering van afgelopen woensdag was een grote teleurstelling voor veel statenleden.

Alle fractie ‘ s waren teleurgesteld in GS omdat zij geen evaluatie rapport hadden aangeleverd van de nota Samen en Overijssel.
Gedeputeerde Ranter bleef herhalen dat er geen toezegging zijn gedaan door GS hierover, terwijl dit al meer dan 3 jaar op de actiepuntenlijst staat. Dit is kennelijk hem nooit opgevallen… Hoe serieus worden toezegging genomen door sommige GS leden?

Namens de PvdA Overijssel heb ik Gedeputeerde Gert Ranter ( CDA ) een dikke onvoldoende gegeven voor de wijze waarop hij de nota Samen en Overijssel heeft voorbereid destijds en het niet na komen van afspraken.
Na 3 jaar weten wij niet wat de resultaten zijn van de nota Samen en Overijssel, wij weten niet welke doelen bereikt zijn, wat de knelpunten zijn in de praktijk en of wij het beleid moeten bijstellen…. Elke gedeputeerde zou dit zelf moeten willen weten na 3 jaar uitvoering van beleid, maar daar en tegen ontvangen wij een verslag dat niet concreet, niet helder, erg vaag, en vooral nietszeggend is over tal van onderwerpen. Wat ons betreft een dikke onvoldoende hiervoor… !

Assyrische Christenen lijden in Irak

november 6th, 2010

Bij een gijzelingsactie in de Syrisch-christelijke kerk Sayidat al-Nejat in Bagdad kwamen zondag meer dan 56 mensen om het leven toen Iraakse en Amerikaanse militairen een einde wilde maken aan de gijzeling.De meeste slachtoffers waren Assyriers waarvan de roots in de Nineveh vlakte liggen.
Jammer dat veel politici niet gelooft in een duurzame oplossing voor de Assyiers in Irak. Inmiddels zijn 66 kerken gebombardeerd en meer dan 1 miljoen christenen gevlucht uit Irak.
Net als de Koerden dienen de Assyriers in Irak hun eigen provincie nl de Nineveh vlakte zelf te besturen. Als er geen veiligheid is en geen toekomst perspetief op een eigen provincie in Irak zullen allle Assyrische Christenen (diverse kerken) naar de EU landen vluchten.

Ik ben de afgelopen dagen vaak gevraagd om hierover te spreken en zal dat ook blijven doen de komende tijd.

affish

In maart 2011 vertrek uit Politiek Overijssel

november 5th, 2010

Zoals velen het weten, zal ik per maart 2011 naar Haarlem verhuizen ivm relatie en werk.
Ik neem dan afscheid van politiek Overijssel . Natuurlijk blijft Overijssel mijn ” Home-Provincie” en in Twente liggen mijn roots en dat zal met mijn vertrek niet veranderen.
Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen 2 termijnen en ik kijk met veel plezier terug naar alles wat ik gedaan heb.

Ik heb mij kandidaat gesteld voor de provinciale staten in Noord Holland.
Gisteren heeft de voorzitter van de kandidaatstellingscommissie, dhr. Hans Ouwerkerk, mij laten weten dat ik op nr. 10 sta op
de (concept) lijst.
Op 10 december zal dit tijdens de algemene ledenvergadering geaccordeerd worden.

november 5th, 2010

Kandidaten PvdA Provinciale Staten 2011 Noord Holland
De conceptlijst van de PvdA voor de Provinciale Staten verkiezingen op 2 maart 2011 in Noord-Holland is bekend. De lijst wordt aangevoerd door een team van vijf kandidaten. Voor het lijsttrekkerschap presenteert de PvdA met trots Tjeerd Talsma, de huidige fractievoorzitter. Op nummer twee is Elvira Sweet geplaatst, voormalig voorzitter van het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. Zittend Gedeputeerde Sascha Baggerman staat op de derde plaats. De vierde plaats wordt bezet door Xander den Uyl, tot voor kort bondssecretaris van de ABVA/KABO. Op de vijfde plaats staat Gedeputeerde Rob Meerhof.

Met dit team – dat veel ervaring binnen Provinciale Staten, maar zeker ook elders in het openbaar bestuur en de vakbeweging heeft – wil de PvdA duidelijk maken dat opnieuw verantwoordelijkheid in het College van Gedeputeerde Staten kan worden genomen.

In de afgelopen periode hebben de Gedeputeerden van de PvdA een zeer belangrijke bijdrage aan het dagelijks bestuur geleverd. De fractievoorzitter heeft een vooraanstaande rol gespeeld bij het oplossen van de bestuurscrises, die de provincie heeft gekend. Met daarnaast o.a. de twee nieuwe kandidaten in de top van de lijst gaat de PvdA ervoor zorgen dat, gelet op de verhoudingen in de landelijke politiek, ook op provinciaal niveau een stevig profiel door de fractie wordt neergezet.

Het team voert vol vertrouwen en met veel enthousiasme de lijst aan waar voor allen het veiligstellen van de kwaliteit van Noord-Holland centraal staat. Werkgelegenheid, een goede bereikbaarheid en een goed vestigingsklimaat zijn daarvoor speerpunten voor de PvdA. Daarnaast vindt de PvdA een open landschap en duurzame ecologie onontbeerlijk in Noord-Holland.

Het conceptverkiezingsprogramma en de volledige conceptlijst met kandidaten vindt u op www. noordholland.pvda.nl Het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld tijdens de Gewestelijke Vergadering op zaterdag 27 november en de kandidatenlijst wordt vastgesteld tijdens de Gewestelijke Vergadering op zaterdag 11 december 2010.

Kandidatenlijst t/m 20 : ( verder zie ;www.noordholland.pvda.nl )

1 Tjeerd Talsma, Callantsoog
2 Elvira Sweet, Amsterdam
3 Sascha Baggerman, Haarlem
4 Xander den Uyl, Haarlem
5 Rob Meerhof, IJmuiden
6 Liesje Klomp, Alkmaar
7 Adnan Tekin, Amsterdam
8 Gohdar Massom, Haarlemmermeer
9 Mark Versteeg, Anna Paulowna
10 Attiya Gamri, Haarlem
11 Ed Wagemaker, Hoorn
12 Rina van Rooy, Purmerend
13 Nico Papineau Salm, Amsterdam
14 Greet Blokker, Akersloot
15 Ishak Yigit, Zaanstad
16 Naima Ajouaau, Heerhugowaard
17 Eric Geels, Heemstede
18 Marlanda Coco, Amsterdam
19 Maud Knook, Amsterdam
20 Marieke van Duyn, Hilversum

www.noordholland.pvda.nl

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com