Archive for december, 2010

Opniestuk in het Nederlandse Dagblad

Afscheid Commissaris van de Koningin dhr. Jansen

december 18th, 2010

Ruim 8 jaar is Mr G.J. Jansen Commissaris van de Koningin in Overijssel geweest. Afgelopen woensdag hebben wij afscheid van hem kunnen nemen.
Het was een bijzondere Statenvergadering, een bijzondere afscheid van dhr. Jansen. Ik heb de afgelopen 8 jaar genoten van zijn betrokkenheid en heldere aansturing. Zo nu en dan stuurde hij ons ( Provinciale Staten ) met humor aan.

In januari neemt Dr. Ank Bijleveld -Schouten de voorzitterschap van de Provinciale Staten van de Provincie Overijssel over van dhr. Jansen.

Dhr. Jansen, bedankt !

Kandidatenlijst Provincie Noord Holland vastgesteld

december 14th, 2010

kandidaten-maart-2011

Provincie Noord Holland
De gewestelijke vergadering heeft Tjeerd Talsma als aanvoerder van de kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen van 2 maart 2011 aangewezen. Sacha Baggerman, zittend gedeputeerde, Elvira Sweet, voormalig voorzitter van het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam, Xander den Uyl, tot voor kort bondssecretaris van de ABVA/KABO, en zittend Gedeputeerde Rob Meerhof volgen op de plaatsen twee tot en met vijf.
Tijdens de gewestelijke vergadering zijn twee zittende statenleden van 11 en 16 naar voren geschoven. Hierdoor ben ik op nr. 12 beland.
Bij de stemming ging het om 2 stemmen verschil tussen mij en een zittend statenlid. Het was daarom erg spannend voor mij als nieuwkomer in Noord Holland.
Met deze groep mensen gaan wij de strijd aan voor een eerlijker verdeling en een rechtvaardiger samenleving….

Kerst in Nineveh Actie 2010

december 2nd, 2010

Help deze actie…. ,, Kerst in Nineveh ” ; om 10.000 kinderen in de Nineveh Vlakte ( Assyrie ) een Kerst cadeau te geven ter waarde van 1 euro.
flyer-nineveh22010

Attiya Gamri naar Noord Holland

december 2nd, 2010

PvdA Statenlid Attiya Gamri gaat in maart verhuizen naar Noord Holland. Ze gaat zich samen met haar man vestigen in Haarlem. De kandidaatstellingscommissie van de PvdA in Noord Holland , onder leiding van voormalig burgemeester Hans Ouwekerk, heeft Gamri op nummer 10 van de lijst gezet, een verkiesbare plek. Op dit moment heeft de PvdA in Noord Holland 11 zetels.

Gamri kijkt uit naar de overstap: “Noord Holland is een inspirerende provincie met ingewikkelde vraagstukken. Ik kan daar ontzettend veel kan leren, hopelijk krijg ik de kans om ook daar mijn PvdA geluid te laten horen “.

Met de verhuizing verdwijnt Overijssel geenszins uit aar hart. “Overijssel zal natuurlijk altijd mijn home -provincie blijven, mijn roots liggen in Twente en dat kan niemand veranderen. Ik kijk met veel plezier terug op een periode van bijna 8 jaar in de Staten van Overijssel.”

bron; www.pvdaoverijssel.nl

Schotten weg tussen Welzijnswerk en Jeugdzorg!

december 2nd, 2010

Onlangs bracht de Commissie Jeugd, Sociale Infrastructuur en Cultuur een werkbezoek aan Zweden, een bezoek dat veel indruk heeft gemaakt. We wisten al dat Zweden op het gebied van jeugdzorg ver vooruitloopt op Nederland, tijdens het bezoek hebben we gezien dat de Zweedse aanpak ook goed in Overijssel zou kunnen werken. De PvdA pleit daarom voor een experiment in Overijssel, waarbij we de Zweedse manier van werken in een aantal gemeenten van Overijssel gaan uitproberen.

Wat in Zweden opvalt, is dat gezinnen en kinderen daar al in een heel vroeg stadium worden geholpen met hun problemen zonder dat daar een etiket ‘welzijnswerk’ of ‘jeugdzorg’ aan hangt. De schotten ontbreken, alle afzonderlijke onderdelen zoals verloskunde, consultatiebureau, jeugdzorg en kinderopvang zijn op één locatie gehuisvest en werken daarom moeiteloos samen. Doordat er geen strikte scheiding is tussen onderwijs, welzijnswerk en jeugdzorg kunnen kinderen al op hele jonge leeftijd begeleid worden, zo dicht mogelijk bij huis. De jeugdzorg in Zweden is sterk gericht op het preventief signaleren van mogelijke problemen bij gezinnen met jonge kinderen. Het langdurig investeren in preventief beleid heeft daar tot zeer positieve resultaten geleid.

Samen met commissiegenoten Yvonne Nijhof (CDA) en Henriette van der Graaff (CU) ga ik Gedeputeerde Staten daarom in de komende Statenvergadering verzoeken om de mogelijkheden voor een experiment naar Zweeds model te onderzoeken.

zie :www.pvdaoverijssel.nl

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com