Archive for januari, 2011

Schrikbarende groei dementen in Overijssel

januari 31st, 2011

Over 20 jaar zijn er in Overijssel 60 procent meer dementen. Dat is de schrikbarende conclusie van een onderzoek dat de Provincie Overijssel heeft laten uitvoeren na vragen van de PvdA. Het onderzoek – gedaan door Trendbureau Overijssel – vraagt om nieuw beleid.

Overijssel is totaal niet toegerust om zo’n grote toename van dementerenden aan te kunnen. Alleen al voor de woningbouw heeft dit enorme gevolgen. Iedere gemeente zal nu al concrete plannen moeten maken voor de woningbouw voor dementeren.

De vraag naar kleinschalige zorg zal enorm gaan toenemen. Deze stijgende vraag kan tot stilstand worden gebracht door mensen met dementie langer in de maatschappij te laten functioneren. Het eist ook een herfinanciering van de zorg.

Nieuw beleid kan dus niet lang wachten. Wat betreft de PvdA moet de provincie een regie-rol op zich nemen en veel investeren in innovatieve projecten op dit gebied.
Het is een uitdaging voor de nieuwe Staten om hier vorm en inhoud aan te geven.

Bron : www.pvdaoverijssel.nl

Gesprek met de Assyriers en Alevieten in Haarlem

januari 30th, 2011

In het kader van de Campagne heb ik vandaag twee groepen in Haarlem bezocht. De Assyriers en de Alevieten hebben tijd voor mij gemaakt.
De Alevieten ontmoeten elkaar elke zondag in een buurthuis te Haarlem. De Assyriers hebben geen centrale ontmoetingsruimte.
Beide groepen voelen zich in Turkije niet erkend en maken zich zorgen om de Islamisering van Turkije
Tevens hebben beide groepen te lijden gehad in het verleden. De Genocide in Sivas en de Genocide in Mardin ( Tur abdin ) worden in de gesprekken meteen genoemd.
De meeste leden van deze twee groepen stemmen op de PvdA en hopen dat de PvdA blijft investeren in het onderwijs en het creëren van banen voor laagopgeleiden.
De vrouwen die ik gesproken heb, leggen vooral de nadruk op preventie op het gebied van alcohol en drugs.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com