Archive for mei, 2011

Historische dag….

mei 27th, 2011

Door de arrestatie van Ratko Mladic is vandaag een historische dag voor de talloze onschuldige oorlogsslachtoffers en voor hun nabestaanden, voor de Balkanregio, voor Europa en Nederland.

Door mijn betrokkenheid met de mensenrechten situatie van Assyriers in Irak betekent zo n arrestatie veel voor mij. In 2010 zijn 87 onschuldige Assyriers vermoord. Ik hoop voor de nabestaanden en slachtoffers dat ook de moordenaars van al deze mensen worden opgepakt.

15 mei is het volgende gebeurd in Assyrie ( noord Irak ) ; Ashur Issa Jacob, an Assyrian construction worker, was found dead today in Kirkuk, North Iraq. He was kidnapped on Saturday by Al-Qaeda operatives, it is believed, who made a $100,000 ransom demand. His body was mutilated. His head was nearly severed off. He was tortured before he was executed, according to the Kirkuk police. His eyes were gouged out, his ears were cut off and his faced was skinned. There also were signs of dog bites on the body. Mr. Jacob is survived by his wife and three children.

Signalen dat pooierboys meiden ronselen binnen de jeugdzorg

mei 23rd, 2011

PvdA Noord-Holland bezorgd over pooierboys

De PvdA Noord-Holland is bezorgd over signalen dat pooierboys steeds vaker meiden binnen de jeugdzorg ronselen. PvdA-statenlid Attiya Gamri heeft aan Gedeputeerde Staten gevraagd of dit soort praktijken ook in Noord-Holland bekend zijn. De gedeputeerde heeft toegezegd dit te onderzoeken.
Uit berichten in de media blijkt dat pooierboys zich elders in het land steeds vaker richten op meiden binnen de jeugdzorg. Soms melden zij zich zelfs aan voor invalwerk in de jeugdzorg, zodat zij op die manier meiden kunnen ronselen voor de prostitutie.
PvdA-statenlid Attiya Gamri: “De PvdA is zeer bezorgd over deze berichten. De jeugdzorg moet juist een veilige plek zijn voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Als zij juist daar slachtoffer worden van pooierboys is dat verschrikkelijk. Wij willen dan ook van Gedeputeerde Staten weten of dit soort praktijken ook in Noord-Holland bekend zijn.”

Enkele jaren geleden heeft de PvdA in Provinciale Staten al eens een initiatiefvoorstel ingediend dat vroeg om meer preventie en meer aandacht in de jeugdzorg voor de slachtoffers van pooierboys. Gamri: “Wij zullen de komende jaren hier aandacht voor blijven vragen. Dit is een groot probleem, waar teveel meiden het slachtoffer van worden.”

Erkenning door uitwissen Turkse naam

Wachtlijst Bjzo groeit snel !

mei 1st, 2011

Het artikel ” Wachtlijst Bureau Jeugdzorg groeit snel ” op 23 april 2011 in het Parool, heeft mij erg geraakt. In het artikel staat dat er op dit moment 50 kinderen wachten op hulp. Het gaat o.a. om kinderen bij wie mishandeling of seksueel misbruik wordt vermoed, die verslaafd zijn of verwaarloosd worden.

Tijdens de eerste commissie vergadering in het provincie huis te Noord – Holland, zal ik hier vragen over stellen. Ik vind dat GS samen met de Gemeente Amsterdam naar de staatssecretaris moeten gaan. Als een kind in een situatie zit waarin hij of zij zich onveilig voelt dan dient de overheid snel op te treden.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com