Archive for januari, 2013

De Assyriers ontmoeten Desiree Bonis

januari 30th, 2013

Een grote delegatie van de Assyriers ontmoeten Tweede Kamerlid van de PvdA Desiree Bonis in Amsterdam.

Wij hebben stil gestaan bij de situatie van de Assyriers in Irak, Syrie en Turkije.

Ook heeft zij uitgebreid gesproken met de Bisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk Bisschop Polycarpus.

 

PvdA Noord-Holland presenteert milieuagenda

januari 30th, 2013


De PvdA Noord-Holland presenteert op vrijdag 1 februari haar milieuagenda voor de komende periode. De PvdA-Statenfractie constateert dat de provincie Noord-Holland de afgelopen jaren veel in gang heeft gezet op milieugebied. Niettemin is er meer nodig om het vergezicht van een duurzaam Noord-Holland binnen handbereik te brengen. Daarom heeft de PvdA Noord-Holland de afgelopen maanden met hulp van lokale bestuurders en experts een milieuagenda opgesteld. Deze agenda bevat concrete voorstellen om te komen tot een hogere milieuambitie van de provincie Noord-Holland.    

De voorstellen gaan over een groot aantal milieugerelateerde onderwerpen, waaronder het verbeteren van de luchtkwaliteit in Noord-Holland en verminderen van plasticvervuiling in de Noordzee. Het plaatsen van ‘doekfilters’ bij Tata Steel, meetpunten bij Wijk aan Zee en windschermen in de IJmond zijn voorbeelden van concrete acties die op korte termijn bijdragen aan schonere lucht in het IJmond-gebied. Plasticvervuiling kan verder worden teruggedrongen door de ontwikkeling van innovatieve methoden om plastic afval uit de zee te verwijderen actief te stimuleren. Bijvoorbeeld door deskundigen, marktpartijen en betrokkenen bij elkaar te brengen vanuit de provincie. Dit is slechts een kleine greep uit de voorstellen waar de PvdA-Statenfractie de komende periode mee aan de slag gaat.

De presentatie begint om 13.20 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en vindt plaats in de Cruiselounge van de Felison Terminal, Sluisplein 55 te IJmuiden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de presentatie bij te wonen. Meer informatie over het programma is te vinden op www.pvdanoordholland.nl .

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com