Archive for november, 2014

Schriftelijke vragen aan PS ; over melding kindermishandeling

november 1st, 2014

PvdA vragen 99-2014 en antwoorden Gamri meldpunt kindermishandeling

 

Afgelopen zondag (28 september) besteedde Nieuwsuur in een reportage aandacht aan het jaarverslag over 2013 van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Uit dit jaarverslag blijkt onder andere dat (huis-)artsen kindermishandeling nauwelijks melden, voornamelijk omdat zij zich belemmerd voelen door hun beroepsgeheim en bang zijn voor juridische gevolgen. Ook blijkt dat jaarlijks zo’n 65.000 meldingen van kindermishandeling binnenkomen bij het AMK, maar dat slechts 20.000 meldingen onderzocht worden. Bijkomend probleem is dat de meldingen die binnenkomen geregistreerd worden op naam van de indiener, en niet op naam van het betreffende kind of gezin, waardoor er verschillende meldingen kunnen binnenkomen over één gezin zonder dat deze aan elkaar gekoppeld worden. De PvdA-fractie is geschrokken van deze feiten, en heeft daarom de volgende vragen aan GS:

zie link hierboven.

De vrouwen in de PvdA ( ViP ) Festival 8 november

november 1st, 2014

8 november 2014 landelijk ViP Festival in Amsterdam

Op 8 november 2014 organiseren de Vrouwen in de PvdA het landelijke ViP Festival in Amsterdam. Deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst zal dit jaar als thema hebben: ”Emancipatiebeleid: stap vooruit?” Deze bijeenkomst wordt speciaal voor de vrouwelijke leden van de partij georganiseerd.  ( Zie bijlage )

Wij hebben hele interessante  en leuke sprekers zoals  Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tevens zullen er de hele middag veel vrouwelijke Kamerleden aanwezig.

Meld je aan en laten wij elkaar ontmoeten, elkaar inspireren,  elkaar versterken en vooral ook met elkaar plezier hebben.

( zie link hierboven  voor meer info ).

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com