Attiya Gamri

PvdA eist harde garanties voor duurzame energie

De Provinciale Staten van Overijssel beslissen op 6 mei 2009 of de verkoop van Essent aan het Duitse RWE door mag gaan. Voor de PvdA Overijssel hangt de verkoop af van het duurzame energiebeleid van RWE. RWE wil 1 miljard euro investeren in duurzame energie, maar die intentie is niet voldoende voor de PvdA. Statenlid Henk Heskamp: “We willen harde garanties voor de ontwikkeling van duurzame energie voor de Nederlandse markt. De afspraken moeten worden vastgelegd in een duidelijk convenant. Als RWE die garantie niet kan geven, wordt het een moeilijke zaak op 6 mei. Dit punt weegt voor ons heel erg zwaar”

De Provinciale Staten van Noord Brabant besloten vrijdag 24 april met een kleine meerderheid tegen de verkoop van Essent aan RWE. De provincie Noord Brabant is met 30,8% van de aandelen de grootste speler in de verkoop van Essent. Met het besluit van de Provinciale Staten is de verkoop van Essent nog niet definitief van de baan: De Gedeputeerde Staten van Noord Brabant kunnen het besluit naast zich neer leggen.
Provincie Overijssel heeft 18,7 % van de aandelen. Als de Provinciale Staten van Overijssel op 6 mei ‘nee’ zeggen tegen de verkoop, kan Gedeputeerde Staten de Overijsselse aandelen niet verkopen zonder een politieke crisis te riskeren.

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com