Attiya Gamri

Armoedebestrijding: zo kan het ook!

In de vorige statenperiode is een PvdA initiatief-voorstel aangenomen om de armoede in Overijssel te bestrijden. Maatschappelijk organisaties in Overijssel hebben toen geweldig goed meegedacht over plannen om de armoede te bestrijden. Het initiatief-voorstel was gericht op het aanreiken van concrete oplossingen – het beleid dat daarop is gebasseerd, wordt in deze Statenperiode uitgevoerd. De organisaties die toen hebben bijgedragen, wachten met smacht op de resultaten.

Deze week hebben wij van Gedeputeerde Staten een voortgangsrapportage ontvangen waarin de resultaten van het beleid worden weergegeven. We zijn zeer teleurgesteld. Met een aantal van de projecten die Gedeputeerde Staten financiert, wordt de armoede niet direct bestreden, maar indirect. De PvdA betreurt het ten zeerste dat Gedeputeerde Staten het initiatiefvoorstel -gesteund door bijna alle partijen – op deze manier heeft uitgevoerd.

Kan het anders? Ja! Onlangs was ik aanwezig bij de uitreiking van ‘De appeltjes van Oranje’ door prinses Maxima in paleis Noordeinde: een jaarlijkse prijs voor projecten die mensen in de wijk samenbrengen. Een van de winnende projecten past prima in de armoedebestrijding zoals we het in ons initiatiefvoorstel bedoeld hebben: Een ruilwinkel – een plek die mensen met weinig geld de gelegenheid biedt om hun spullen met elkaar te ruilen. Met het geld voor armoedebestrijding hadden wij in 5 grote Overijsselse steden zo’n ruilwinkel kunnen opzetten: Een concreet project dat de armoede concreet bestrijdt met direct resultaat. Zoals we hebben afgesproken.
bron; PvdA Overijssel nieuwsbrief

Prinses Maxima uitreiking appeltjes van Oranje

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com