Attiya Gamri

‘Geschoffeerd en teleurgesteld’

PvdA Overijssel reist één dag met het Openbaar Vervoer:

Op 27 mei 2009 lieten de PvdA fractieleden de auto staan in het kader van de ‘PvdA Openbaar Vervoerdag’. Op deze dag reizen de PvdA fractieleden uitsluitend met het OV naar al hun afspraken. De ervaringen van de PvdA fractie Overijssel liegen er niet om: Als je een baan hebt met veel afspraken buiten de deur, is het Openbaar Vervoer in Overijssel ontoereikend.
Meerdere Statenleden hebben afspraken moeten afzeggen, omdat deze met het Openbaar Vervoer niet haalbaar bleken. Gedeputeerden Dick Buursink en Carry Abbenhues moesten de regels breken en uitwijken naar de dienstauto – anders was er een werkdag verloren gegaan. Ook over de randvoorwaarden, zoals een goede fietsenstalling, is de fractie niet te spreken. PvdA Statenlid Jannes Bouma, vanwege een lichte handicap afhankelijk van een aangepaste fiets, is geschoffeerd en teleurgesteld:
“Aangekomen bij het station kwam de eerste tegenslag: De fiets (met drie wielen) moest ik van de trap af zien te krijgen bij de rijwielstalling. (…) Beneden aangekomen kwam echter het ergste moment van het experiment. Resoluut werd ik door de dienstdoende bewaarder weggezonden. ‘Die fiets kunnen wij hier niet stallen’. Mijn verwonderde vraag of ik dus weer naar huis kon gaan werd met een beslist “Ja” beantwoord. Ik kon weer vertrekken.”

In de steekproef van PvdA Overijssel komen 3 probleemgebieden duidelijk naar voren:
Informatievoorziening, verbindingen en randvoorwaarden

zie persbericht ; www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com