Attiya Gamri

Kerst in Nineveh actie

Ook dit jaar zullen wij vanuit Nederland de kinderen in de provincie Nineveh in het noorden van Irak (Assyrië) een geschenk geven met de kerstdagen. Afgelopen jaren hebben de Assyrische kinderen in de Nineveh vlakte dankzij de steun van mensen in Nederland en andere landen zoals Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten, een onvergetelijke avond beleeft toen de Kerstman hun verraste met een zak vol cadeautjes. Dit project is in 2004 opgestart door Firas Jatou, voorzitter van de Assyrian Academic Society (www.aas.net) en later breed gedragen door meerdere Assyrische organisaties wereldwijd.

Provinciaal Statenlid (PvdA) Attiya Gamri zal opnieuw deze kerstactie promoten: “De Nineveh vlakte ligt in het noorden van Irak en vormt een mozaïek van verschillende volkeren en religies. Het is een veilige haven voor elke vluchteling en ontheemde. Je vindt er de grootste diversiteit aan culturen in Irak: Yezidi’s, Shabaks, Turkmenen, Koerden, Arabieren en natuurlijk de Assyrische Christenen. De Assyriërs zijn hier de grootste groep en staan bekend om hun vredelievend karakter. Veel jongeren en ouderen hebben verschrikkelijke trauma’s moeten verwerken omdat zij als Christelijke minderheid in Irak continue het doel zijn geweest van politiek en extremistisch geweld. Daardoor moesten vele families hun vertrouwde omgeving ontvluchten. Ik hoop dat wij vanuit Overijssel deze mensen net als voorgaande jaren een speciale kerstgroet kunnen overbrengen!” Assyrian Aid Society, de bekendste non-profit organisatie in de Nineveh vlakte, heeft zich bereid verklaard om de financiële overdracht in Irak op zich te nemen.

De cadeaus worden door de Chaldo-Assyrian Student Union in Noord-Irak gekocht. Hiermee worden de lokale winkels ondersteunt en gaat er geen geld verloren aan transportkosten.

Een cadeau voor een kind in Irak kost slechts een paar euro en je kunt met met je donatie vele kinderen blij maken! De Kerstman gaat van dorp naar dorp en slaat geen huis over!

Steunt u deze actie ook?

Maak een kind blij met Kerst en maak uw donatie over via:

Stichting Assyrië Nederland

ING-Bank nr: 50 90 543
te Oldenzaal

Onder vermelding van ”Kerstactie voor Nineveh”

zie ook: Website voor Mw Attiya Gamri , Statenlid voor de PvdA:
www.attiya.nl

De actie loopt tot 20 december en wordt gehouden in samenwerking met:
De Assyrische Jongeren Federatie – Midden Europa (AJM)
The Assyrian Evangelical Church of San Jose

Home

The Assyrian Heritage – Ms. Christine Faulkner
http://assyrianheritage.com

Assyrian Mesopotamian Association – Enschede
http://bethnahrin.nl

Association Assyro-Chaldean de France
http://aacf.asso.fr/

Assyrian Chaldean Syriac Student Union of Canada
http://www.acssu.ca/

Assyrian Youth Federation – Sweden
http://www.auf.nu

bron; www.assyrie.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com