Attiya Gamri

Coalitieakkoord gebiedsontwikkeling Luchthaven Twente

In een intensief onderhandelingstraject hebben wij overeenstemming bereikt over de gebiedsontwikkeling van het gebied rond de luchthaven Twente. Voor de PvdA zijn de onderhandelingen gevoerd door Jannes Bouma en ondergetekende. Grondlegger van deze coalitie en oud CdK Jan Hendriks heeft op een voortreffelijke wijze leiding gegeven aan de onderhandelingen. Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor en danken hem voor de prettige en ontspannen wijze, waarop hij dat heeft gedaan.

Opnieuw wil ik wijzen op de ons inziens steeds terugkerende verkeerde beeldvorming. De PvdA-fractie heeft op 16e december 2009 tegen structuurvisie B gestemd, omdat wij dat een slecht plan vonden.Dat betekent niet, dat wij tegen een luchthavenontwikkeling hebben gestemd. In de Staten hebben wij aangegeven, dat wij daar niet over gaan, omdat wij geen eigenaar zijn en omdat er een bestemming luchthaven op ligt. Dus de luchthaven is er al, zij het dat er op dit moment niet gevlogen wordt.

Wij hebben vanaf de motie Welten/Weijnen (februari 2005) , bij de laatste verkiezingen (2007), gedurende alle ontwikkelingen, en ook op 16 december 2009 de lijn vastgehouden, dat wij een verantwoorde gebiedsontwikkeling voorstaan, waarvan een luchthaven deel zou kunnen uitmaken. Onze aandacht richtte zich daarbij primair op werkgelegenheid, natuurontwikkeling en samenhang. Deelname op enigerlei wijze in de exploitatie hebben wij uitgesloten.Ook in dit plan blijven we consistent aan die lijn vasthouden.

PvdA fractievoorzitter Wim Dalhuisen

Bron:
www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com