Attiya Gamri

Niet alles is met mantelzorg op te lossen

Arcon, centrum voor maatschappelijke ontwikkeling in Overijssel, heeft onlangs een bijeenkomst georganiseerd waar gesproken is over mantelzorg, vrijwilligers en toekomst van de zorg. De bijeenkomst was interessant.

Tijdens deze bijeenkomst is helder geworden dat de Provincie Overijssel het niet slecht doet op deze thema s. Wel mag er meer geinvesteerd worden in mantelzorg, in relatie tot ondernemers. Veel ondernemers, instellingen en maatschappelijke organisatie s hebben geen visie op mantelzorg of geen beleid. Hier zou de provincie een experimentele rol in kunnen spelen.

Gezien de vergrijzing in Nederland en de bezuinigingen op allerlei vlakken gaat mantelzorg een grote rol spelen. Ik geloof niet dat de problemen die ons te wachten staan alleen door mantelzorg opgelost kunnen worden. Het zal een en – en beleid moeten zijn. Nauurlijk zal mantelzorg altijd bestaan maar de overheid dient ook haar verantwoordelijkheid te nemen naar ouderen, gehandicapten en zieken in onze samenleving. Onze samenleving kan de knelpunten in de zorg die nu al aan het ontstaan zijn niet alleen met mantelzorg oplossen.

Bron: Nieuwsbrief PvdA Overijssel

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com