Attiya Gamri

Kwart miljard euro voor Overijsselse duurzaamheid

Voorstel PvdA aangenomen in Provinciale Staten

De Provincie Overijssel gaat 250 miljoen euro extra investeren in fondsen die bijdragen aan een duurzame energieopwekking. Het initiatief voor dit voorstel kwam van PvdA Statenlid Jan Jaap Kolkman, hij kreeg daarbij steun van coalitiegenoten CDA en VVD. Dit komt bovenop het voornemen van het college van Gedeputeerde Staten om van 2010 tot en met 2014 140 miljoen euro te investeren in duurzame energie. Het debat in de Provinciale Staten over versnelling van de vermindering van de CO2 uitstoot, was al eerder geagendeerd door de statenleden Kolkman (PvdA) en Kerkdijk (CDA).

Met het besluit om 250 miljoen euro duurzaam te beleggen, wordt een krachtige impuls gegeven aan de overgang richting een energievoorziening in Overijssel die schoon is, voor iedereen betaalbaar en die betrouwbaar geleverd wordt. Daarnaast wordt werkgelegenheid gecreëerd. “Daar ligt de kern van de opgave” zegt Kolkman, “Met een robuuste samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties gaat ons dat lukken en de basis daarvoor is aanwezig in Overijssel” .

De PvdA-fractie is tevreden dat de Overijsselse ambitie hoog blijft. “De samenwerking tussen PvdA, VVD en CDA is goed”, aldus Kolkman, “zo komen we in Overijssel ondanks verschillende uitgangspunten samen toch tot pragmatische oplossingen.”

bron: PvdA Overijssel

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com