Attiya Gamri

Gedeputeerde doet toezegging naar de PvdA

Noord-Holland aan de slag met uitkomsten commissie Samson

Vorige week stelde PvdA-statenlid Attiya Gamri schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland over het rapport van de commissie Samson. Daaruit blijkt misbruik binnen de jeugdzorg op grotere schaal voor te komen dan tot nu toe werd gedacht. Mede naar aanleiding van deze vragen zegde gedeputeerde Elvira Sweet maandag 27 juni in Provinciale Staten hierover met de instellingen in gesprek te gaan.

Bij de commissie Samson, die misbruik van kinderen in de jeugdzorg onderzoekt, zijn meer dan vijfhonderd meldingen van misbruik binnen een pleeggezin of instelling binnengekomen. Volgens de commissie gaat het vaak om zeer ernstig misbruik, dat soms jarenlang aanhield. Signalen van misbruik worden volgens de commissie binnen de jeugdzorg onvoldoende opgepikt. Volgens commissievoorzitter Rieke Samson-Geerlinges is een cultuuromslag nodig.

Gedeputeerde Sweet gaat op korte termijn met de jeugdzorginstellingen praten. Zij wil van hen horen welke maatregelen zij hebben genomen om misbruik eerder te signaleren en de medewerkers en pleegouders beter te screenen. PvdA-statenlid Attiya Gamri is blij met deze toezegging. Gamri: “Er mag binnen de jeugdzorg niemand misbruikt of mishandeld worden. De PvdA-fractie wacht de uitkomst van de gesprekken af. Wij zullen dit in de statencommissie Zorg, Cultuur en Middelen nauwlettend blijven volgen.

PERSBERICHT; PvdA Noord Holland

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com