Attiya Gamri

PvdA: “Operatie Schoon Schip onder externe leiding”

De operatie Schoon Schip van de provincie Noord-Holland moet onder leiding komen te staan van een externe commissie van goede naam en statuur. Dit bepleitte PvdA-fractievoorzitter Xander den Uyl maandag 26 september in Provinciale Staten. Een motie van D66 en PvdA hierover werd door Provinciale Staten aangenomen.
In operatie Schoon Schip zal, in opdracht van Gedeputeerde Staten, onderzoek worden gedaan naar projecten, om eventuele zaken die Gedeputeerde Staten of Provinciale Staten niet bekend zijn, maar wel bekend hadden moeten zijn, boven water te krijgen. Dit mede naar aanleiding van de ophef die is ontstaan rond een aantal projecten van voormalig gedeputeerde Hooijmaijers.

PvdA-fractievoorzitter Xander den Uyl: “De PvdA heeft om zo’n onderzoek door Gedeputeerde Staten gevraagd en is blij dat dit er nu komt. Belangrijk is dat daarbij de onderste steen boven komt. Wij willen daarom voorkomen dat de indruk ontstaat dat de slager zijn eigen vlees keurt. Er mogen geen twijfels bestaan over of dit onderzoek objectief wordt uitgevoerd. Daarom willen wij een externe commissie. De onderzoeksleiding moet bovendien de mogelijkheid krijgen externe onderzoekers in te schakelen wanneer de onafhankelijkheid van het onderzoek of specifiek benodigde deskundigheid dit vereist.”

De motie van D66 en PvdA vraagt verder om er zorg voor te dragen dat de veiligheid en vertrouwelijkheid voor iedereen gewaarborgd is. Den Uyl: “Medewerkers van de provincie en andere betrokkenen moet vrijelijk hun ervaringen kunnen delen. Daarom zijn goede garanties dat hier op een juiste manier mee wordt omgegaan belangrijk.”

Bron: PvdA Noord-Holland

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com