Attiya Gamri

Statenfractie PvdA bezoekt regio Alkmaar

Vrijdag 30 maart bezoekt de PvdA-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland de regio rond Alkmaar. De statenleden brengen een bezoek aan Alkmaar en Langedijk. Daarnaast maken zij een rondrit langs verschillende actuele onderwerpen in de regio waar de provincie bij betrokken is.

Het werkbezoek begint om 10:30 uur in Alkmaar. Daar worden onder meer de Westrand, de brug bij de Bestevaerstraat en de Kanaalkade bezocht. Tijdens een lunch met de lokale PvdA-fractie gaan de statenleden in gesprek over actuele lokale onderwerpen, zoals wonen voor starters, de overdracht van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten en de positie van vluchtelingenkinderen.

Om 13:30 uur staat een rondrit door de regio op het programma. Tijdens deze rondrit worden onder meer de Noordervaart (N243), de spoorse doorsnijding Het Keern in Hoorn en de AC de Graafweg in de gemeente Opmeer bezocht. Al deze plekken staan regelmatig op de agenda van Provinciale Staten in verband met verkeersoverlast en onveiligheid.

Van 15:00 tot 17:00 uur wordt het werkbezoek afgesloten in Langedijk. Hier worden onder meer Breekland, Seed Valley, Veldzorg en het Oosterdel bezocht. Ook wordt een boottocht gemaakt door het Oosterdelgebied.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com