Attiya Gamri

“Snel aan de slag met uitkomsten commissie Samson”

Motie PvdA, GroenLinks, CU-SGP, VVD, CDA en Ouderenpartij in Provinciale Staten Noord-Holland:

Bij de Commissie Samson, die misbruik van kinderen in de jeugdzorg onderzoekt, zijn schokkend veel meldingen van seksueel misbruik binnengekomen, zowel binnen de jeugdzorginstellingen als bij pleeggezinnen. De eindconclusies van de Commissie worden pas in oktober bekend gemaakt.

Op 7 mei 2012 namen Provinciale Staten een motie van PvdA, Groen Links,  CUSGP, VVD, CDA en Ouderenpartij N-H aan die Gedeputeerde Staten oproept om snel aan de slag te gaan met de uitkomsten van de commissie Samson en daardoor het misbruik te laten stoppen. De PvdA, zegt met deze motie dat er meer moet gebeuren en niet wachten tot oktober.
De motie is statenbreed aangenomen.

PvdA-statenlid Attiya Gamri: “Er moet nu iets gedaan worden tegen het misbruik van kinderen binnen de jeugdzorg en pleeggezinnen. Kwetsbare kinderen en jongeren die zijn toevertrouwd aan de jeugdzorg horen in een veilige omgeving op te kunnen groeien. Wij kunnen niet wachten tot oktober. Wij vragen Gedeputeerde Staten om dit zo snel mogelijk met de jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen te bespreken en alles in het werk te stellen om een veilige en betrouwbare leefomgeving te creëren voor de meest kwetsbare kinderen in onze provincie.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com