Attiya Gamri

PvdA vraagt aandacht voor migrantenjongeren in de jeugdzorg

Op 5 juli is in de Statencommissie Zorg Cultuur en Middelen (ZC&M) het ‘Ontwerp Beleidskader Jeugdzorg 2013-1016’ besproken. In deze kadernotitie wordt geschetst wat er de komende jaren moet gebeuren op het terrein van de jeugdzorg. Tot 2016 is de provincie verantwoordelijk voor de jeugdzorg, daarna wordt jeugdzorg overgedragen aan gemeenten.

Tijdens de commissievergadering benadrukte de PvdA dat het van belang is dat de provincie de komende jaren aandacht aandacht besteed aan veiligheid binnen de jeugdzorg en binnen pleeggezinnen. Daarnaast maakt de PvdA zich zorgen over de geringe instroom van migrantenjongeren in de jeugdzorg. PvdA-statenlid Attiya Gamri: “Relatief weinig migrantenjongeren komen in de (vrijwillige) jeugdzorg terecht, terwijl deze groep wel oververtegenwoordigd is in jeugdgevangenissen. De jeugdzorg bereikt migrantengezinnen dus nog steeds niet tijdig en effectief.”

De PvdA vindt dat jeugdzorgorganisaties de komende jaren meer aandacht moeten hebben voor migrantengezinnen, zodat problemen tijdiger worden gesignaleerd en de instroom van migrantenjongeren in justitiële inrichtingen vermindert.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com