Attiya Gamri

Startconferentie Provinciale Staten

De komende dagen zijn de 47 nieuwe en ‘oude’ statenleden in Lutte. Daar verzorgt het presidium een inwerkprogramma. De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennis maken: ‘wie ben je en wat doe je…?’ (In het presidium zitten de fractievoorzitters van alle partijen, zij stelt de conceptagenda voor de Statenvergadering op.)

Daarnaast wordt volop gesproken over onze rol als volksvertegenwoordigers in het Middenbestuur. De dagvoorzitter is mijn partijgenoot uit Zwolle, Han Noten, fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer.

Dit soort bijeenkomsten lijken vaak overbodig, maar uit ervaring weet ik dat je elkaar juist leert kennen en een basis legt voor de komende vier jaar. Daarom raad ik alle nieuwe statenleden aan om wel de startconferentie bij te wonen, en zoveel mogelijk contacten te leggen met statenleden van andere politieke partijen.

Ik ben erg blij dat wij onze startconferentie in een prachtig gebied van Overijssel houden. Stiekem durf ik wel te zeggen: ‘het mooiste gebied…’

meer.jpg

Tsja… ik weet zeker dat Twente de 47 statenleden verrast door haar schoonheid, het is de glimlach van Overijssel…!

Ik hoop dat er voldoende ruimte is in het programma voor een lange wandeling. Als het weer zo blijft, vergeten de 47 statenleden deze dagen niet snel. Velen spreken de komende vier jaar dan van de schoonheid van Twente.

twente1.jpg


Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com