Attiya Gamri

Brief aan dhr. Timmermans & Spekman & Servaes

 

Geachte heer Timmermans, heer Servaes en  heer Spekman,

Beste Frans, Michiel en Hans,

Wij schrijven jullie deze brief omdat wij ons zorgen maken over aantal zaken die op dit moment gaande zijn. Tevens willen jullie deelgenoot maken van het verdriet en pijn die onder onze gemeenschap leven op dit moment.
Onze gemeenschap voelt een hele duidelijke verbondenheid met de PvdA, in het bijzonder met Den Uyl, die besloot de Assyriers te erkennen als politieke vluchtelingen en Max van der Stoel die persoonlijk in Irak is geweest en de rechten van de Assyriers aan de orde heeft gesteld.  Daarom zijn er veel Assyriers lid van de PvdA in Overijssel en Noord Holland.
De PvdA staat voor  internationale solidariteit en heeft de internationale rechtsorde hoog in het vaandel staan. Daarom zijn wij lid van de PvdA en hebben duizenden mensen uit onze gemeenschap op de PvdA gestemd de afgelopen jaren.

Sinds juni dit jaar zijn de Assyriers in Mosul verdreven, vermoord, ontvoerd en heel bruut afgeslacht. Half juni zijn meer dan 100.000 Assyriers uit de Nineveh Vlakte  vertrokken omdat ISIS van plan was de Assyrische dorpen aan te vallen.  In juli kwamen de eerste gruwelijke beelden binnen van kinderen die onthoofd waren, mannen gekruisigd
en vrouwen werden meegenomen. Op dit moment zijn er meer dan 200.000 Assyriers in Noord Irak zonder huis en haard. De hulp bereikt deze groep niet.
De gemeenschap in Nederland voelt zich alleen en niet gehoord daarom starten wij vandaag met een hongerstaking om ​u​  maar ook de rest van Nederland te informeren over wat er met de ​c​christenen in Irak gebeurd.

Gisteren heeft de regering bij monde van dhr. Timmermans aangegeven dat ISIS vermoedelijk genocide pleegt in Irak.
Aan de ene kant zijn wij hier erg blij mee maar aan de andere kant baart het ons zorgen omdat dhr. Timmermans dit niet overtuigend heeft gezegd. Wat ons betreft mag hier niet aan getwijfeld worden en ​het ​raakt ons immens als wij de twijfels voelen bij dhr. Timmermans.
De Assyriers willen niets anders dan het woord GENOCIDE gebruiken omdat  ISIS sinds juni dit jaar hiermee is begonnen in Mosul. Het is ook niet voor niets dat ​president ​ Obama, ​ en de Engelse ​premier ​Cameron en de VN dit woord ook gebruiken voor wat nu met Assyriërs en andere minderheden in Irak gebeurt.

De vraag vanuit onze gemeenschap is ; Wat gaat de Nederlandse regering nu doen  ? Hoe gaat U de slachtoffers  ( van de ​ etnische zuivering​ ) helpen ? Nu de regering genocide gezegd heeft, is zij ook verplicht te handelen.
Er gaat binnenkort een Nederlandse – droppings actie starten maar aangezien er nu al bijna niemand meer op de Sinjar berg aanwezig is, is de dropping wat ons betreft overbodig.
Daarom verzoeken wij u om deze hulp aan de kleine NGO’s te geven zodat zij deze twee groepen kunnen bereiken. Twee daarvan zijn: Assyrian Aid Society en​ Hammurabi Human rights Org  zijn sinds juni  heel actief bij de  Assyriërs en Yezidi’s in Irak.

Graag zouden we van u een concrete brief ontvangen met de acties die u onderneemt, die we ook met de achterban kunnen delen. Bijna iedereen heeft familie of vrienden die de afgelopen weken, maanden en jaren hebben moeten vluchten en leeft enorm mee.

Wij nodigen jullie  uit om de hongerstakers in Enschede te bezoeken deze week.

graag horen wij van jullie,

Met vriendelijke groeten,
George Hanna, voormalig Raadslid Enschede

Isa Sumer, voormalig Raadslid in Enschede

Gabriel Genc, voormalig Raadslid in Hengelo
Attiya Gamri, Statenlid PvdA Noord Holland

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com