Schriftelijke vragen aan PS ; over melding kindermishandeling

november 1st, 2014

PvdA vragen 99-2014 en antwoorden Gamri meldpunt kindermishandeling

 

Afgelopen zondag (28 september) besteedde Nieuwsuur in een reportage aandacht aan het jaarverslag over 2013 van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Uit dit jaarverslag blijkt onder andere dat (huis-)artsen kindermishandeling nauwelijks melden, voornamelijk omdat zij zich belemmerd voelen door hun beroepsgeheim en bang zijn voor juridische gevolgen. Ook blijkt dat jaarlijks zo’n 65.000 meldingen van kindermishandeling binnenkomen bij het AMK, maar dat slechts 20.000 meldingen onderzocht worden. Bijkomend probleem is dat de meldingen die binnenkomen geregistreerd worden op naam van de indiener, en niet op naam van het betreffende kind of gezin, waardoor er verschillende meldingen kunnen binnenkomen over één gezin zonder dat deze aan elkaar gekoppeld worden. De PvdA-fractie is geschrokken van deze feiten, en heeft daarom de volgende vragen aan GS:

zie link hierboven.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com