Attiya Gamri

Kandidaat voor de Tweede Kamer

Gisteren vond het congres van de Partij van de Arbeid plaats. Alles gebeurde online en een week later dan gepland. Het begon al vroeg met een kennismaking met nieuwe leden. Een aantal kandidaten was gevraagd hierbij aanwezig te zijn. Wat een energie krijg je van al die mensen, die de sociaal-democratie een warm hart toedragen en zich nu thuis mogen gaan voelen bij onze club. Die energie was hard nodig, want het was een volle dag. Verschillende grote onderwerpen passeerden de digitale revue. Het verkiezingsprogramma werd vastgesteld, waarbij twee amendementen nog behandeld werden. De jonge Nelson Addo vond bijvoorbeeld dat op biologische producten geen BTW geheven zou mogen worden en de leden waren het met hem eens.

Foto: ENM

Er was veel ruimte om vragen te stellen. Waar Rita Weeda en Dennis Bouwman de vergadering voor de schermen leidden, verwerkten achter de schermen twee andere presidiumleden de binnenkomende stroom aan vragen van leden. Een historisch moment was natuurlijk de verkiezing van Lilianne Ploumen als onze lijsttrekker. De eerste vrouwelijke leider van onze partij en een feminist van wereldformaat.

Op een gegeven moment was het tijd voor het vaststellen van de kandidatenlijst. Hier en daar meldden zich nog personen die alsnog op de lijst wilden of een paar plaatsen hoger ambieerden. De lijst bleef echter ongewijzigd en ik sta definitief op nummer 26. Ik ben hier erg trots op en de ballonnen verklappen het! We gaan flink aan de slag met de campagne. Op naar al die zetels en natuurlijk heel veel voorkeursstemmen!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com