Attiya Gamri

Nationale Voorleesdagen

Vandaag is het de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen. De afgelopen anderhalve week hebben vele PvdA’ers meegedaan met de online actie #leesjerijk om aandacht te vragen voor geletterdheid. Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Ze komen hierdoor in aanraking met nieuwe woorden en verrijkt dus hun woordenschat.

Helaas kon mijn moeder niet lezen en schrijven en daarom heeft er vroeger niemand mij voorgelezen. Wel vertelde mijn moeder voor het slapen gaan verhalen uit de oudheid. En van de vos die de melk van weduwen op had gedronken… Ook was mijn oma altijd bereid om verhalen te vertellen. Dit maakte altijd veel indruk op mij. Zij vertelde altijd het verhaal van een gezin dat uit Nineveh moest vluchten en zich Hakari vestigde. Zij werden uiteindelijk de leiders in de bergen en hadden meer dan 250 lieve schapen. Zo maakten zij voor iedereen melk en boter.

Ik lees erg graag mijn kinderen voor, zoals het prentenboek Coco kan het! Dit prachtige verhaal is het prentenboek van het jaar 2021 en is ook vertaald in het Pools, Turks en Arabisch. Welke voorleesboeken zijn jullie favoriet?

Kijk voor meer informatie op www.nationalevoorleesdagen.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com