Attiya Gamri

Geschrokken … Turkije!!!

Toen mijn broer mij belde met de mededeling dat er in Turkije christenen zijn vermoord kon ik geen woord meer uitbrengen…..

Ik ben geschrokken en werd er erg emotioneel van. Er ging van alles door mij heen; verhalen van mijn opa over de genocide op de Assyriërs in 1915, mijn oma die regelmatig bang is geweest voor Turkse soldaten die het dorp op geweldadige wijze beheersten, beelden van Zuidoost Turkije waarbij mijn moeder werd gediscrimineerd en uitgescholden voor “slechte vrouw,” omdat ze christen was…  Van alles ging door mij heen, het is anno 2007 en dit gebeurt in een land dat op weg is naar Europa. Hoeveel gevallen halen het nieuws niet? Hoeveel mensen maken plannen om te vluchten uit Turkije omdat ze zich niet veilig voelen? Hoe staat het met de 30 à 40 duizend Assyriërs die nu nog in Turkije leven?  Hoe staat het met de Syrisch-Orthodoxe kerken en kloosters in Turks Assyrië ?

Teveel vragen en beelden die allemaal emoties oproepen.

Ik ben benieuwd of de Nederlanse Turken morgen massaal gaan protesteren tegen deze gruwelijke daden voor de Turkse ambasadeur in Den Haag en het consulaat in Deventer. Ik ben benieuwd of de Nederlandse Turkse studenten morgen massaal de straat opgaan en hun geboorte land vanaf de  Amsterdamse Dam  kritisch toespreken.  Ik ben benieuwd…

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com