Attiya Gamri

Op bezoek bij Pir Sultan Abdal: Cultuur- en Solidariteitsvereniging

Vorige week zaterdag ben ik op bezoek geweest bij de Alevitische vereniging Pir Sultan Abdal in Enschede. De vereniging is vernoemd naar de bekende poëet, musicus en humanist. Vooral zijn gedichten zijn zeer geliefd. Ik heb met belangstelling geluisterd naar de zorgen die de vereniging heeft, namelijk over gelijke kansen op de arbeidsmarkt, onderwijs en stageplekken voor hun kinderen.

Pir Sultan Abdal vindt het belangrijk toegankelijk te zijn voor mensen van diverse achtergronden. Leden voeren graag discussies en snijden thema’s aan, die elders niet direct aan bod komen. De vereniging heeft dan ook het vrije woord hoog in het vaandel staan en onderhoudt graag contact met de PvdA.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com