Attiya Gamri

Dak en thuislozenbeleid kritisch volgen….

Dak- en thuislozenbeleid kritisch gevolgd

Naar aanleiding van vragen van de PvdA Overijssel heeft Gedeputeerde Staten in de commissievergadering van 23 mei toegezegd het landelijke dak- en thuislozenbeleid kritisch te volgen. De PvdA is bezorgd over de gevolgen van landelijke bezuinigingen voor het dak- en thuislozenbeleid in Overijssel. Ze is bang dat er straks niet voldoende opvangplaatsen meer zijn.

Gedeputeerde Staten heeft gezegd deze zorgen te delen en als het nodig is te lobbyen voor ander beleid en de Overijsselse steden hierin te steunen.

Als de bezuinigingsplannen doorgaan, moet Enschede bijvoorbeeld haar middelen (rijksgeld) delen met Hengelo en Oldenzaal. Dit betekent dat een aantal bedden in Enschede verdwijnt zodat Hengelo en Oldenzaal ook hun dak- en thuislozenbeleid voort kunnen zetten.

De PvdA heeft tijdens de verkiezingen steeds gezegd: “iedereen onderdak in Overijssel” . Statenlid Attiya Tunc:  Het is absurd dat mensen op straat moeten slapen. Het is net of Den Haag Overijssel wil straffen omdat ze het zo goed doet met de opvang van dak- en thuislozen. Ik hoop op meer steun vanuit Den Haag en niet andersom.

De PvdA Overijssel vindt in het kader van het armoedebeleid de dak- en thuislozen problematiek van belang. Samen met de gemeentes kan de provincie een belangrijke rol hierin spelen.

bron;www.pvdaoverijssel.nl

Write your comment Here

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com